![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!!!! Chcę się nauczyć PHP i MySql. Zaopatrzyłem się w tutoriale z lynda.com, mam też książkę PHP I MYSQL BIBLIA. Chciałbym zaczerpnąć od was jakichś porad. Czy to co mam wystarczy żebym zdobył jakąś tam wiedzę z tych języków? Jakie są wasze rady? Co polecacie dodatkowo? Może jakieś strony www albo tytuły książek?? W jaki sposób nauczyliście się PHP/MYSQL i dobrze je zrozumieliście żeby pisać skrypty na własną rękę?
![]() Z GÓRY DZIĘKI |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czytałem manual, artykuły.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
God, jak mój kumpel: "Ej, jak sie nauczyc PHP?". Jakby ktos chciał to by się nauczył a nie na forum pisał. Ćwiczyć i ćwiczyć i tyle. Każdy szuka jakies magicznego rozwiazania a tu sie nie da. Trzeba cięzkiej pracy. Bo umiejetności przybywa wprost proporcjonalnie do doświadczenia
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko patrz na to co czytasz
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie szukam magicznego rozwiązania bo wiem, że nie ma cudów. Aby nauczyć się np. photoshopa musiałem się nieźle namęczyć. Zanim nauczyłem się dobrze go obsługiwać to podpytywałem ludzi jak się do niego zabierali, niektórych uwagi mi się przydały, niektórych nie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zaczynałem od manuala i nie widzę innej opcji bo manual jest chyba najlepiej opisany- ad fontes! Ciekawszych rzeczy się nauczyłem czytając cudze kody no i zaglądając na bogi. Jeżeli chodzi o książki to PHP5. Obiekty, wzorce, narzędzia. I skill skill skillluj dużo pisz, dużo myśl, dużo pisz sklillluj, mnual, myśli, pisz, manual...
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:30 |