![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko...Jak wstawić plik php za pomocą JS lub przy pomocy jakiegoś innego sposobu.
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="plik.php"></script> Ten sposób nie działa, include również. Chodzi mi o wstawienie pliku parsera RSS w php do systemu newsów w jednym z CMS-ów. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS to client-side (po stronie przeglądarki)
PHP to server side (po stronie serwer) Wniosek: nie widzą się, więc nie możesz ładować JSem PHP, lecz odwrotnie tak, zresztą ligiczne ![]() plik wstawia się albo: include 'plik.php'; lub require('plik.php'); lub include_once('plik.php'); do poruszania w poziomie folderów w góre służy ../ natomiast do dołu / czyli np: include '../plik.php'; //plik.php jest umieszczony nad folderem z którego wczytujemy plik include 'bleble/plik.php'; //plik.php jest umieszczony w folderze bleble, który znajduje isę w folderze z którego wczytujemy Ten post edytował misiek172 27.03.2007, 21:46:25 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Piekary Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NO wreszcie udało mi się znaleźć odpowiedni skrypt. Znalazłem go na http://feed2js.org Można z tej strony go sciągnać lub skorzystać z dobrodziejstw tego serwera i odczytywać RSS-y za pomocą skryptu umieszczonego na nim w tagach Javascript. O to mi chodziło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JS to client-side (po stronie przeglądarki) PHP to server side (po stronie serwer) Wniosek: nie widzą się, więc nie możesz ładować JSem PHP, lecz odwrotnie tak, zresztą ligiczne ![]() plik wstawia się albo: include 'plik.php'; lub require('plik.php'); lub include_once('plik.php'); do poruszania w poziomie folderów w góre służy ../ natomiast do dołu / czyli np: include '../plik.php'; //plik.php jest umieszczony nad folderem z którego wczytujemy plik include 'bleble/plik.php'; //plik.php jest umieszczony w folderze bleble, który znajduje isę w folderze z którego wczytujemy & require_once -------------------- Jeśli pomogłem to kliknij Pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) lub include_once('plik.php'); (...) przecierz wymieniłem ![]() Ten post edytował misiek172 28.03.2007, 18:56:18 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:34 |