![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Mati-- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam pytanko, tworzę skrypt który tworzy mi podstrony i chciałbym aby do każdej podstrony w html ew. php wstawiał skrypt w java script. Jak zrobię coś takiego:
$kod=" tutaj kod"; wywala mi błąd z cudzysłowem bo w kodzie też jest, a jak zrobię ' ' to adres traktuje jako komentarz? Jak sobie z tym poradzić? Oczywiście w tym kodzie java script powtarzają się cudzysłowy i apostrofy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz pojedynczych apostrofów, to aby takowy użyć pomiędzy nimi piszesz \' i zamykasz \', analogicznie podwójne \" i \".
-------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
--Mati-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przykładowy kod który chciałbym wstawić:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogóle to nie wiem, czemu nie możesz zamknąć znaczników php
<?php //php ?> <script ...> <?php //dalej php ?> A po 2. napisałem, co zrobić z apostrofami/cudzysłowami, więc w czym problem? -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
--Mati-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Powiem tak, nazwy podstron są pobierane z pliku tekstowego, i na do w każdej podstronie chcę wstawić kod js i php
Kod wygląda tak:
mam nadzieję że teraz widzisz dlaczego nie mogę zamknąć tagu php |
|
|
![]()
|
|
No nie widzę, ale też nie wiem, gdzie chcesz to wstawic?
![]() -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
--Mati-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Do automatycznie wygenerowanej podstrony html[bez kodów php] lub php której nazwa jest w pliku podstrony.txt
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno to wyglądąc tak
Ten post edytował mefjiu 20.03.2008, 11:20:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 07:02 |