![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Czy robił już to ktoś? Staram się zrobić tak jak tłumaczą lecz nie są zwracane żadne dane. Chciałbym aby dodatkowo w płatności było id osoby która tą płatność dokonała, data kiedy potem po prostu zrobić update bazy dodać 30dni dodatkowo. Może mógłby mnie ktoś nakierować?
Przykładowy odbiór ma wyglądać tak
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żeby mieć id osoby lub inne dane trzeba je najpierw do nich wysłać
generalnie w formularzu wysyłania jest przewidziane pole/pola dla dodatkowych danych ja robiłem coś takiego że przykładowo miałem do wysłania id + data + kwota netto to robiłem ciąg znaków -> 15a20131030a402a45 gdzie pierwsza liczba to id druga data trzecia kwota czwarta grosze ![]() oczywiście to uproszczenie ale podaje ci pomysł jak prosto zakodować a potem rozkodować co potrzebujesz przemycić ![]() btw. instrukcja jest ok, po chwili sie połapiesz co co chodzi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 7 Dołączył: 22.04.2010 Skąd: Ziemia Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zakodować mogę w md5 lub hash lecz wysyłając do nich te dane oni nie zwracają mi ich z powrotem
mógłbyś pokazać jak zbudowałeś formularz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to znaczy ze masz źle skonfigurowany formularz wysyłania w stosunku do ustawień konta w transferuj
a jak masz ustawiony to wiesz tylko ty ![]() jak tryb testowy odpowie to i produkcyjny będzie działać ![]() e:/ niestety nie bardzo mogę pokazać ale robiłem to z instrukcji ![]() Ten post edytował kayman 31.12.2013, 18:23:01 |
|
|
![]()
|
|
pokaż ale zamianst danych umieść zmienna np $koza bede wiedział mniej więcej
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
a co masz po odbiorze tzn żeby wiedzieć jaka osoba kupiła jak odbierasz powrotne dane??
|
|
|
![]()
|
|
odbieram formularzem który pokazałeś i z pola crc rozkodowuje co mi potrzebne -> w wypadku tego potrzebuję id sprzedanego biletu by zmniejszyć ich dostępna ilość no i kwoty bo ktoś miedzy czasie mógł podać kod rabatowy
![]() |
|
|
![]()
|
|
ok powalcze z tym. Dam znać co i jak
a możesz podazać jak skonfigurowałeś to odbieranie danych |
|
|
![]()
|
|
jak mówiłem kopia twojego kodu ![]() Ten post edytował kayman 31.12.2013, 19:06:54 |
|
|
![]()
|
|
a jak obrabiasz to co odebrales?
|
|
|
![]()
|
|
tego już pokazać nie mogę
![]() klasa rozbija -> $ciag_pomocniczy = $_POST['tr_crc']; przez explode() i ma co obrabiać |
|
|
![]()
|
|
To tylko zmienne dlaczego nie mozesz pokazać jak się boisz to zmien zmienne i to mi pomoże
![]() |
|
|
![]()
|
|
ale tu wszytko widać
to z przykładu -> ciąg znaków -> 15a20131030a402a45 gdzie pierwsza liczba to id druga data trzecia kwota czwarta grosze rozbijam $c= explode('a',$ciag_znakow) i wiem że $c[0] to id $c[1] to data etc potem odpowiednie zapytania do bazy i koniec poza tym to mój pomysł, wcale nie wiem czy najlepszy ale chodzi na kilku stronach i problemu nie ma ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie wiem coś jest nie tak jakby serwer nie zwracał mi tych danych w post. Po zapłaceniu przekierowuje mnie na moją stronę i nic nawet komunikatu mojego nie wyświetla.
|
|
|
![]()
|
|
tu -> echo '<input type="hidden" name="wyn_url" value="' . SITE . 'payment.html">'; podaj pełny poprawny adres skryptu, potem sobie przekierujesz w .htaccess jak to bedzie konieczne, pełny to znaczy http://domena.pl/skrypt.php
|
|
|
![]()
|
|
a jak to Ci działa bo masz podane że dane ma Ci wysłać na payment a masz też podane żeby jak transakcja będzie poprawna to na payok
|
|
|
![]()
|
|
paymanent.html -> przekierowanie przez htaccess na skrypt php -> to obrabia co zwrócił serwer transferuj
payok.html -> statyczny html co sie wyswielta userowi jak platnosc jest ok paybad.html -> jak wyzej tylko jak cos nie tak z platnoscia wszedzie trzeba podac pelny adres -> u mnie to robi stala SITE plus nazwa dokumentu |
|
|
![]()
|
|
hmmm powiem Ci tak coś mam nie tak formularz mam dobrze bo tranzakcja przebiega poprawnie i jak przekierowywuje mnie to na payok a nie na payment wiec nic sie nie dzieje jak ustawie na payment gdzie mam obrobke to tak jak by zadne dane nie zostaly wyslane od serwera...
w panelu transferuj mam Adres powiadomienia URL https://strona.com/payment.php Zezwól na nadpisanie tak w payment mam
oczywiście na razie dane sprawdzające tylko żeby zobaczyć czy dostaje odp od serwera a tu nic żadnego komunikatu od razu mi przechodzi na payok a co z payment i odbiorem danych? |
|
|
![]()
|
|
tak ma być, user widzi payok.html, dane z serwera idą do innego skryptu
zwróć uwagę na to ze ze może być sytuacja ze serwer przekieruje usera na payok.html natychmiast a wyśle dane do payment.html np za 2 min po transakcji kiedy już user dawno wyszedł ze strony i zapomniał ze coś płacił ![]() bardzo często występuje 30+ sek opóźnienia w odbieraniu danych w stosunku do przekierowania, ktoś słusznie uznał ze nie ma co wstrzymywać usera az serwer transferuj obrobi dane ![]() Ten post edytował kayman 1.01.2014, 18:05:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:03 |