![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
chciałbym wykonać skrypt, który by działał jako sklep. Chodzi o to, że podczas wysłania SMS i otrzymania kodu zwrotnego wpisuje się otrzymany kod do pola w formularzu. Gdy kod się zgadza wykonuje się jakaś czynność(dalej już umiem) Mam taki kod integracji z ServerProject.pl :
I tu się problem zaczyna. Nie bardzo wiem jak mam go wykorzystać? Wiem, że może trochę chaotycznie to opisałem ale może mnie zrozumiecie. Proszę o jakąś sensowną pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam tej strony ServerProject.pl. Czy to Twoja czy też usługodawca bramki sms? Generalnie tego typu rzeczy możesz obsłużyć na 2 sposoby. Są serwisy, które oferują premium SMS - użytkownik wysyła sms na płatny numer, serwis generuje treść zwrotną (najczęściej jednorazowy kod), wpisuje treść w input i teraz Ty odpytujesz oferenta usługi czy kod jest prawidłowy, jeśli tak, wykonujesz odpowiednie akcje. Możesz również sam generować kod, zapisać go do bazy, a następnie poprzez bramkę SMS wysłać go do klienta i przy wpisywaniu porównać wartość zapisaną w bazie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod co masz to kod, który sprawdza czy podany kod sms jest poprawny czyli długo nie myśląc dajesz to po wysłaniu POST. Zamieniasz $sms_code na $_POST['sms_code'] i już.
Czego tu nie rozumiesz? Ten post edytował d.stp 1.08.2013, 08:10:47 |
|
|
-kszyk- |
![]()
|
Goście ![]() |
W sieci znalazłem gotowy skrypt klienta PHP kliknij tutaj. Może komuś się przyda.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 290 Pomógł: 48 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie, co ma API jednego z usługodawców umożliwiającego masową wysyłkę SMS do skryptu, który jest odpowiedzialny za doładowanie portfela?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:10 |