![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że ten problem trapi nie tylko mnie
![]() Otóż piszę sobie cms, i potrzebuję do niego ważnej rzeczy - skryptu instalacji. Zna ktoś taki, lub ma na zbyciu? Pozdrawiam! -------------------- Cytuję z naszej-klasy:
Cytat to masz problem ja chce dobic do 200 znajomych masz przyjac to holerne zaproszenie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Musisz sobie sam go napisać...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ha! gdybym umiał, nie pisałbym tutaj ;-)
-------------------- Cytuję z naszej-klasy:
Cytat to masz problem ja chce dobic do 200 znajomych masz przyjac to holerne zaproszenie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak piszesz cms sam to i instalacje sam?!
w instalacji zawrzyj: tworzenie sql, cfg itd -------------------- Amentis dolet!
Deus et patria! » Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żądasz od kolesia danych (<form>ularze), preparujesz odpowiedni kod, zapisujesz go do np. config.php a następnie przesyłasz odpowiedni kod sql (zapisz sobie gdzieś go w folderze instalatora) do bazy danych. Albo odwrotnie. Możesz też pododawać rzeczy, które chcesz.
Kolejny mało konkretny problem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posłuchaj...
Twierdzę, że się znasz jak piszesz cms'a a nawet bardzo, śmię twierdzić, że wszystkie zmienne konfiguracyjne masz w pliku konfiguracyjnym. Mając powyższe na uwadze, stworzenie instalatora ogranicza się do napisania formularza i pliku php. Formularz: To pola do wypełnienia: Nazwa BD, Hasło BD, Domena i jakieś tam jeszcze dane z pliku konfiguracyjnego. Plik php: sprawdzenie poprawności danych z formularza, stworzenie BD, stworzenie pliku konfiguracyjnego z odpowiednimi wpisami. Ponadto w pliku konfiguracyjnym dajesz zmienną np instalacja. W index sprawdzasz czy ta wartość oznacza skrypt zainstalowany jak nie to include('instal.php'); exit;a jak tak to nic się nie dzieje. wszystko się zakłada na tym, że osoba musi najpierw wgrać na server wszystkie pliki... Tyle, trochę się rozmalowałem ;p Ten post edytował ShadowD 11.06.2008, 15:59:07 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak można pisać cms'a a nie potrafić napisać do niego najprostszego (im prostszy tym lepszy!) instalatora?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Ten cms ja robię dla poćwiczenia
![]() Cały mój problem ogranicza się jednak do komendy, która ładuje plik sql do bazy. -------------------- Cytuję z naszej-klasy:
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 17 Dołączył: 26.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poszukaj tutaj: http://webmade.org/kursy-online/kurs-mysql.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po co kombinowac robisz forma'a gdzie pobierasz host/login/haslo/nazwe bazy dla cms login i haslo admina dla strobnki potem laczysz sie za pomoca hostu/login'u i hasla podanego w formie potem tworzysz baze o nazwie podanej w formie tworzysz wszyatkie tabele dodajesz konto admina i to wsio pliki kazdy sobie sam wgra ja mam tylko takie cos nie robie zadnego kopiowania plikow ani nic
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_query()
i problem powinien być rozwiązany. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://gamecenter.pl/forum/index.php?showt...mp;hl=Kurs+Gier
Tu jest jak zrobić instalator do gry via www |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 244 Pomógł: 21 Dołączył: 10.02.2008 Skąd: Załęcze Wielkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://gamecenter.pl/forum/index.php?showt...mp;hl=Kurs+Gier
jak coś to tu przeczytaj również poniższe wypowiedzi ponieważ tamten skrypt nie jest całkowicie bezpieczny ;x -------------------- Amentis dolet!
Deus et patria! » Pomogłem? Kliknij Pomógł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:26 |