![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Po ostatniej pomocy z Waszej strony, postanowiłem napisać raz jeszcze. Tym razem w innej sprawie. Otóż mam pewien problem....
Zacznijmy od tego. Mam stronę główną "script.php" w której to za pomocą include wykorzystuję inne pliki również z rozszerzeniem .php i teraz tak...Przywołanie pierwszego pliku "script2.php" przebiega prawidłowo...na górze mam właściwą stronę (script.php) zaś na dole script2.php. Problem pojawia się dopiero wtedy, gdy chcę przywołać plik "script4.php" po przez odnośnik zawarty w script2.php(Zobacz co mamy). Otwiera się całkiem "nowa" strona w tym samym oknie... Chodzi mi o to, aby plik "script4.php", otwierał się tak samo jak script2.php. Oto przykład z problemem: http://czcross.ihost7.pl/script/script.php Bardzo proszę o kodzik, który rozwiąże problem. Ten post edytował jagon 7.06.2008, 11:29:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj do tego jakiejś biblioteki przykładowo jQuery, która załadowałaby Ci treść script4.php do tego co masz, bo klikając w link przeładowujesz tylko stronę co powoduje jej zmianę.
Przykład z jQuery jakby to wygladało : |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten link nie działa.
może Tobie chodzi o coś takiego:
linki w includowanym pliku powinny być w postaci takiej: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sposób pierwszy nie działa, lub robie coś źle...twój kod wkleiłem za równo do pliku strony głownej jak i tej ostatniej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może właściwymi tagami do tego tematu byłyby więc [HTML] i [iframe] ? ewentualnie zwykłe ramki. to jest najprostrzy sposób na wgranie czegoś bez przeładowywania górnej części strony. na innych się nie znam (javascript, czy ajax) więc się nie udzielam
|
|
|
![]()
|
|
Sposób pierwszy nie działa, lub robie coś źle...twój kod wkleiłem za równo do pliku strony głownej jak i tej ostatniej. Po pierwsze musisz dodać biblioteke jQuery aby to działało. Do pobrania z : http://docs.jquery.com/Downloading_jQuery Jak dodać do strony plik js chyba wiesz jak? Po drugie dodajesz to tylko na stronie do której chcesz dodać treść ze strony ukrytej pod odnośnikiem. Działa napewno. Ten post edytował nithajasz 7.06.2008, 11:52:54 |
|
|
![]()
|
|
Przez ramki nie da sie dla tego, że jest ten link. Co do Twojego skryptu, użyłeś '/podstrony' czy to katalog w którym mam trzymać te podstrony? podstron nie trzymam w katalogu...
|
|
|
![]()
|
|
jeżeli nie trzymasz podstron w katalogu, to sprawa jest prostrza, ale pamiętać trzeba o bezpieczeństwie
to jest sposób który przeładuj stronę w przeglądarce, ale wyświetli tak jak chcesz (góra i stopka się nie zmienią) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie sciagnalem. ale poczekaj, czy uzytkownicy przegladajacy tą stronę tez muszą miec tą bibliotekę wgraną zeby ta strona im działała?
|
|
|
![]()
|
|
To tak samo jakbym zapytał czy aby przeglądać Twoją strone muszę mieć dostęp do ftp gdzie ta strona leży.
Nie muszą, to Twoja strona korzysta z tej biblioteki. Użytkownik tej strony widzi tylko efekt tego wszystkiego. To tak najprościej. |
|
|
![]()
|
|
Dobra. Poradziłem sobie:) najlepszy okazał się sposób hiszpanespaniola. Pozdrawiam.
Ten post edytował jagon 7.06.2008, 14:18:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:44 |