![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem w zabespieczeniach... Mam Menu ktore jest dodawane z pomoca funkcj include ale nie chce by się dało wejść do pliku z menu gdy nie jest calością strony czy jest jakaś możliwość zabezpieczenia się?? Nie wiem jest mała możliwość żeby ktokolwiek akurad trafił na ten plik ale jak trafi będe miał problem...
Powód edycji: Poprawiłem temat (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 36 Dołączył: 12.01.2008 Skąd: Puszcza Mariańska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprostrzym soposobem jest wstawienie w miejscu gdzie includujesz menu
A w menu wstawić coś takiego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli używasz MySQL do uwierzytelniania tutaj jest przykład jak to zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ...
w skrypcie który składa wszystko w całość:
w menu.php (na samym początku)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 17.10.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo wyciągnij ten plik poza public
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam definiować najpierw wszystko, co chcesz wyświetlić, wtedy nie potrzebujesz żadnych "sztuczek".
Generujesz prostą tablicę: plik1.php plik2.php plik3.php Includujesz tak:
Teraz może sobie Jasio wstawiać do adresu za $_GET['a'] co mu się podoba, i tak wyświetli się tylko to, co jest w tablicy. Nie będą też wyświetlały się żadne błędy, co jest także korzystne. Ale niech każdy robi tak, jak mu się podoba. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:53 |