![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem w kursach PHP, ale nie widziałem funkcji, która byłaby trafna.
Jak mogę obliczyć ilość wystąpień danego ciągu w innym? Np w ciągu Ala ma kota, chciałbym obliczyć ile razy wystąpiło a. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc, ale mam jeszcze jedno pytanie?
Czy jest funkcja, która zlicza nie znaki a ilość powtórzeń ciągów w ciągu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Krisu: widzę, że manual jest dla Ciebie dziki i odległy jak Patagonia. Radzę jednak zgłębić jego tajemnice (manuala, chociaż jeśli chcesz, to do Patagonii również możesz pojechać), bo jeśli nadal będziesz pytał o podstawowe funkcje, to będziemy musieli zastanowić się nad wyróżnieniem Cię za to. A uwierz mi, potrafimy wyróżniać i nagradzać.
Aha, żeby nie było niepotrzebnych dyskusji (jeśli chcesz, zapraszam na PW) w tym wątku, zamykam go. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:43 |