![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 19.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie...
Problem jak w temacie... Na sesjach mam utworzony koszyk zakupow. Wszystko idealnie dzialalo pod Opera, FF i IE. Po wrzuceniu na serwer cal.pl dziala tylko pod Opera i FF a na IE za cholere nie chce... Wszystkie strony zaczynam od
Zmienne sesji umieszczam w
Co moze byc tego powodem?... Pozdrawiam Darth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 9 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Kiedyś miałem taki problem. Okazało się, że w jednej przeglądarce kiedyś wyłączyłem sobie obsługę cookie i o tym później zapomniałem. Cookie przechowują identyfikator sesji. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 19.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... troche odswieze watek...
Owszem, to pomoglo, jednakze ktos odwiedzajacy strone i chcacy sie zalogowac nie bedzie o tym wiedzial, a juz tym bardziej obnizal poziom bezpieczenstwa tylko po to aby moc sie zalogowac... Znacie jakis skuteczny spoosb jak to obejsc i przede wszystkim czym to jest spowodowane...? Nie wiem czy to Wam pomoze czy nie, ale strona podzielona jest na kilka czesci, tzn naglowek wczytywany jest z oddzielnego pliku i w nim wlasnie znajduje sie rozpoczecie sesji... Dzieki za wszelkie sugestie... Pozdrawiam Darth |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem, to pomoglo, jednakze ktos odwiedzajacy strone i chcacy sie zalogowac nie bedzie o tym wiedzial, a juz tym bardziej obnizal poziom bezpieczenstwa tylko po to aby moc sie zalogowac... Ja bym się tym wo gule nie przejmował problem odwiedzającego który będzie miał go na większości stron w końcu prawie wszędzie używa się ciastek. W końcu jak stosujesz J/S to też musisz się liczyć że ktoś sobie go wyłączy. A tak nawiasem to można sesję w url przekazywać ale moim zdaniem obniżasz w ten sposób poziom bezpieczeństwa własnej strony. Jak piszę herezję to na pewno ktoś mnie poprawi! Ten post edytował patryczakowy 11.05.2009, 11:10:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A tak nawiasem to można sesję w url przekazywać ale moim zdaniem obniżasz w ten sposób poziom bezpieczeństwa własnej strony. przy dobrze napisanej obsłudze sesji możesz korzystać z przekazywania id sesji poprzez url nie obniażając poziomu bezpieczeństwa strony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Kurcze, obwiniam o wszystko przegladarke, ale inne strony korzystajace z opisanej przez mnie zasady sesji dzialaja bez problemu... Gdzie wiec (oprocz ustawien przegladarki) szukac jeszcze bledow?
Pozdrawiam Darth Ten post edytował darth_sidious 11.05.2009, 15:26:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 23:50 |