![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wiadomo jest sposób na przekierowanie wraz z przekazaniem zmiennych:
Zmienne zostają przekazane do jakiegoś tam pliku, ale jak przekazać zmienne jeśli pracujemy tylko na pliku index.php
Wywołując przekierowanie do pliku index.php, wykonując je właśnie z tego pliku otrzymuję komunikat z Firefoxa: Cytat Pętla przekierowań Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie. Przeglądarka przerwała próby pobrania żądanego elementu. Witryna przekierowuje żądanie w sposób, który uniemożliwia jego dokończenie. W jaki sposób to ominąć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej będzie zrobić np. jakiś plik redirect.php czyli np. redirect.php?id=1 w pliku redirect.php:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, ale efekt jest taki sam :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale powiedz jak to robisz.
Tzn. do czego ma to Ci służyć, jak to ma wyglądać - bo ja się gubię już ![]() #edit a może po prostu spróbuj w $_GET dorzucić red=1 tzn. jeśli chcesz aby przekierowanie było dokonane doklejasz index.php?red=1&id=1 i sprawdzasz
@do: fifi209 Cytat Po 2. Nie 'index.php'.$dopisz tylko jak już: 'index.php?id='.$dopisz sprawdź co foreach robi... Ten post edytował b4x 19.03.2009, 18:42:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po 1. Nagłówki muszą być wysyłane przed wszystkim innym
Po 2. Nie 'index.php'.$dopisz tylko jak już: 'index.php?id='.$dopisz -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Potem sprawdza czy słowa z bazy pasują do szukanych. Jeżeli nie, to id musi się zmienić na 2. I właśnie nie wiem jak to zrobić. @do: b4x Może jest inny sposób niż przekierowanie? Bo odnośnie header ('location: '); nie mogę go wykorzystać w ogóle odnosząc się do tego samego pliku. Ten post edytował Krisu 19.03.2009, 18:50:17 |
|
|
![]()
|
|
Ja w tym przykładzie bym zastosował switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Możesz także zabawić się w .htaccess Kod DirectoryIndex sprawdz.php I właśnie tam (sprawdz.php) sprawdzać to i wrzucić riderecta wrzucić na index.php ![]() Ten post edytował b4x 19.03.2009, 19:04:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W sumie mógłbym w każdym case includować główny program, a potem zwracać wartość id
![]() Dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można też w JS document location...
A można też zamiast getem przekazywać sesją... Ten post edytował thomson89 20.03.2009, 18:57:00 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robię stronę wielojęzyczną korzystając z wątku http://forum.php.pl/index.php?showtopic=80...20&start=20 a dokładnie wykorzystałem sposób użytkownika @franki01 ale pojawił się problem, a mianowicie, gdy wpiszę adres strony przekierowuje mnie na stronkę z odpowiednim langiem jednak php nie robi instrukcji, które są niżej, czyli np wczytania informacji z bazy z odpowiednim langiem. Gdy wstawię instrukcję
FF wyrzuca komunikat Cytat Pętla przekierowań. Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie. Może istnieje jakiś inny sposób przekierowania z odczytaniem z sesji konkretnego języka aby wykonały się instrukcje, które znajdują się w pliku? Ten post edytował pianta_d 24.03.2009, 17:14:05 |
|
|
![]()
|
|
Ja bym zrobił to tak...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie w tym tkwi problem. W plikach lang.php są tylko tłumaczenia do etykiet na stronę, natomiast w bazie, ogłoszenia w różnych językach. Tłumaczenia pobiera prawidłowo, jedynie nie wykonuje poleceń zawartych w skrypcie index.php, gdzie z bazy pobiera, jeśli ustawionym startowym językiem jest en powinien szukać ogłoszeń w języku angielskim (ogłoszenia istnieją
![]() Po wejściu na stronę i ręcznej zmianie języka czyta ogłoszenia bez problemu. Problem jest tylko przy "starcie" strony. EDIT Dziękuję za pomoc. Poradziłem już sobie Pozdrawiam Ten post edytował pianta_d 24.03.2009, 19:12:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:24 |