Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP][HTML]strona php w ramce html, wyświetlanie strony php w ramce <frame> lub <iframe> na st
pete

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

To mój pierwszy post na tym forum. Mam pewien problem z którym nie daję sobie rady. Mam stronę napisaną w html-u.

Konstrukcja całości jest taka:
1. Index - NAGŁÓWEK, STOPKA, MENU PRAWE i MENU LEWE, RAMKA dla podstron są stroną html.
2. Treści poszczególnych podstron są edytowane w CMS - Wordpress (php)

Strona składa się z nagłówka, menu, stopki itd. oraz z pola ramki <frame> lub <iframe> (próbowałem obu rozwiązań) do którego wczytywana jest treść - konkretne podstrony php. Problem polega na tym, że podstrona php nie potrafi sobie wydłużyć ramki tak, by wyświetlić się w całości. Efekt jest taki, że cała strona ma zawsze tę samą wysokość, a w ramce wyświetla się tylko część strony która się do niej mieści.

Próbowałem ze skryptami resizeiframe.js i autoiframe.js - nie dają efektu w php.

Oczywiście, zapewne daje się stworzyć szablon Wordpressa wyglądający jak mój szkielet napisany w html, jednak jestem początkującym uytkownikiem i nie potrafię tego zrobić. Przerabianie gotowych szablonów też nie daje oczekiwanego rezultatu. Dlatego zdecydowałem się na wczytywanie podstron php do ramki w html.
Czy potraficie wytłumaczyć co zrobić by podstrona wydłużała ramkę w której się wyświetla do swojej wysokości?

pozdr. pete
Go to the top of the page
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Problem polega na tym, że podstrona php nie potrafi sobie wydłużyć ramki tak, by wyświetlić się w całości. Efekt jest taki, że cała strona ma zawsze tę samą wysokość, a w ramce wyświetla się tylko część strony która się do niej mieści.

A co ma do tego PHP? To wyłącznie kwestia konstrukcji ramek.

Cytat
Czy potraficie wytłumaczyć co zrobić by podstrona wydłużała ramkę w której się wyświetla do swojej wysokości?

Pokaż kawałek kodu. Bez tego niewiele się da zrobić.

Poza tym, od ramek się już odchodzi; są inne, dużo bardziej eleganckie rozwiązania.

--------------------

ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:32