![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod
i mam pole value, chcę z niego wyciągnąć cena np jak w 1 przypadku 70zł, jak to zrobić? idzie tak? czy jest jakiś inny sposób? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu do value po prostu nie wpiszesz ceny? np. 70 ?
Co do pytania, da się np. explode lub wyrażenia regularne ale po co? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przesylasz jako formularz i traktujesz $_POST['a8'] preg_match'em, z odpowiednim wyrazeniem regularnym.
-------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przesylasz jako formularz i traktujesz $_POST['a8'] preg_match'em, z odpowiednim wyrazeniem regularnym. Miło, że powtórzyłeś po mnie. Powiedz mi tylko jaki widzisz w tym sens? To jak kopanie dołu łopatą, a przecież obok stoi koparka. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oklepana metafora, poza tym mało trafna
![]() ![]() Ten post edytował Ellington 10.07.2009, 22:37:02 -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
Oklepana metafora, poza tym mało trafna ![]() ![]() Nie trafiona? Przecież jest znacznie lepszy i prostszy sposób. Jeżeli wolisz inną to można by powiedzieć, że chcesz strzelać do muchy z armaty. (obciążać serwer wyrażeniami) -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie trafiona? Przecież jest znacznie lepszy i prostszy sposób. Jeżeli wolisz inną to można by powiedzieć, że chcesz strzelać do muchy z armaty. (obciążać serwer wyrażeniami) Zgadzam się z fifi209. Wyrażenia regularne przy większych danych potrafią nieźle zeżreć cennego czasu.@Lejto jeżeli upierasz się dalej przy takim rozwiązaniu to wyrażenia chyba są najłatwiejszą drogą rozwiązania problemu. Musisz wyciągnąć drugą liczbę w ciągu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zgadzam się z fifi209. Wyrażenia regularne przy większych danych potrafią nieźle zeżreć cennego czasu. Kiedyś musi być ten pierwszy raz. ;p @Lejto jeżeli upierasz się dalej przy takim rozwiązaniu to wyrażenia chyba są najłatwiejszą drogą rozwiązania problemu. Musisz wyciągnąć drugą liczbę w ciągu. To już chyba lepiej pobawić się z explode() w końcu po spacjach można rozbić. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacze co za się zrobić z wyrażeniami będzie trudno ;/ ale zobaczę
może ustawie w value samą cenę -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat nie zwróciłem uwagi na to, czy w tym czasie ktoś napisał - stało się. Masz przecież przycisk usuń przy swoim poście. Cytat i mam pole value, chcę z niego wyciągnąć cena np jak w 1 przypadku 70zł explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual po spacji, zostawiasz ostatni element i traktujesz go konstrukcją floatval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Po co regexpy? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual po spacji, zostawiasz ostatni element i traktujesz go konstrukcją floatval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Po co regexpy? Erix, przecież ja już o tym pisałem wielokrotnie. ![]() Ale jak widać tutaj on jest mądrzejszy od Nas. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
explode, 30 sekund i działało
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:07 |