![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry
![]() Mam problem odnośnie tworzenia pliku tekstowego i nadawania mu odpowiedniej nazwy, która ma być pobierana z dwóch zmiennych. Oto mój kod
I teraz tak... Mój problem polega na tym, że chciałbym, by tworzył się plik wg. wzoru : $imie_$nazwisko.ini czyli np. Jan_Kowalski.ini, jednak przy tym kodzie tworzony jest plik, którego nazwa brzmi ''_''.ini Nie wiem właśnie jak to zrobić, by tworzyła się nazwa na podstawie zmiennych $imie i $nazwisko. Drugi problem dotyczy dokładnie zmiennej $tresc, a mianowicie dodaje ona do pliku swoją zawartość, jednak zmiennej $imie ona nie dodaje, czyli w pliku powinno być, np tak : Key=tralala a jest tak : Key=$imie. Proszę o pomoc, z góry Big Thx. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Na obydwa pytania znajdziesz odpowiedź w manualu. Działania na tekstach, łączenie zmiennych to podstawowe operacje i az wstyd po forum z tym latac.
http://pl2.php.net/manual/pl/language.operators.string.php http://pl2.php.net/manual/pl/language.types.string.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po drukrotnym przeczytaniu obu stron, dalej nie wiem co zmienić ze zmiennymi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Po drukrotnym przeczytaniu obu stron Ty nie miales ich przeczytac, ale miales je przeanalizowac i zrozumiec. Drobna roznica...$tresc = 'Key=$imie'; doczytaj sobie jaka jest roznica miedzu ' a " $plik = "'$imie'_'$nazwisko'.ini"; no i czego tu nie znalazles? $plik = $imie.'_'.$nazwisko.'.ini'; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dalej ci nie dziala? edit: Kurcze, ale pola nalezy umieszczac w formularzu a nie przed nim -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ten skrypt, który podałeś działa mi, jednak w moim skrypcie :
Już nie... |
|
|
![]()
|
|
Cytat Już nie... Napisalem ci przeciez bys pola wkladam w formularz a nie przed niego. Jak pola dasz poza formem to one nie zostaną wysłane. A ty tę nazwę pliku budujesz własnie na podstawie (nie)wysłanych pól
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem formularz także na taki jaki Ty podałeś i to samo... Nie działa
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Zmieniłem formularz także na taki jaki Ty podałeś Przeciez ja ci podalem Twoj formularz bez zmian i powiedzialem ci ze w nim masz blad. Pola mają byc w formularzu, czyli miedzy <form> a </form>.Zrob to. A jak zrobisz i nadal ci nie bedzie dzialac to pokaz kod po zmianach. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wszystko dobrze działa, naprawdę można było wziąść to na logikę.
+ leci. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:28 |