![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest mój pierwszy post na tym forum zatem najpierw chciałem się przywitać:)
Mam problem z zapamiętywaniem zaznaczonych checkboxów, które są warunkami filtrowania danych. Jak na razie udało mi się stworzyć coś takiego, ale w tym wypadku zapamiętuje mi tylko jednego (ostatniego wybranego) checkboxa.
Może ma ktoś jakiś pomysł jak to zmodyfikować żeby działało... Ten post edytował ayeo 31.10.2008, 00:33:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj!
Kod wygląda ok, myślę, że masz błąd w samym formularzu. Mianowicie klucze s_kat się nadpisują. Możesz dać wydruk POSTa? Pozdrawiam! //przenoszę na Przedkszole ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeanalizuj sobie działanie Twojego kodu, np. dla 5 checkbox'ów, gdzie 1. jest zaznaczony.
1) pierwsza pętla, if($tab==$row[kategoria]) - TRUE, $checked="checked"; 2) druga pętla, if($tab==$row[kategoria]) - FALSE, $checked="" 3) w pozostałych dzieje się to samo, co w (2) Twój kod działał dla ostatniego zaznaczonego, bo w ostatniej pętli do $checked była wstawiana wartość "checked". Teraz to działa tak, że jeśli po zaznaczonym checkbox'ie jest jakiś niezaznaczony - oba zostaną niezaznaczone, bo po wyjściu z pętli zostanie wartość $checked ustawiona w jej ostatnim przebiegu. Mam nadzieję, że nie namotałem zbytnio ![]() Ten post edytował sowiq 31.10.2008, 00:57:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
@sowiq ma oczywiście rację! Musisz po prostu przerwać pętle po TRUE. @marcinged coś się stało z Twoim kodem. Możesz to naprawić? Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mieliście racje wystarczyło przerwać pętle po TRUE.
Dzięki wielkie. Teraz działa:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:28 |