![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje zrobić skrypt, który po podaniu właściwego kodu pobiera plik *.wav z serwera ftp zabezpieczonego hasłem. Poniżej przedstawiam kod:
Oczywiście po uruchomieniu nie pozwala na pobranie pliku a jedynie na odsłuchanie go. Mi chodzi jednak żeby była możliwość pobrania. Próbowałem już z
Ale plik ten jest na ftp z hasłem a poza tym w tym przypadku nie bardzo jest możliwość podania ścieżki. Może ktoś już się spotkał z tym problemem i ma sprawdzone rozwiązanie ewentualnie jakąś podpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdajesz sobie sprawę z tego ze twój kod zdradza każdemu hasło i imię użytkownika do FTP? Jeśli na prawdę musisz używać FTP, zerknij na ftp" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... Ale FYI, łatwiej będzie jeśli masz te pliki gdzieś na twoim serwerze, i użyjesz PHP do wysyłania ich do użytkowników, wtedy nie będziesz miał problemu z Content-Disposition itp... Pozatym, przefiltruj twoje zmienne:
Ten post edytował bregovic 12.11.2008, 02:43:21 -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
--Raptor1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Co do wystawiania loginu i hasła do ftp to to był tylko przykład i zdaje sobię sprawę że tak nie powinno być. Myślałem dziś trochę nad tym i zastanawiam się czy dobrym pomysłem by było użycie curl do stworzenia tymczasowego pliku i dopiero wystawienie go przez php. Jak mi zadziała to wystawie kod dla potomności lub ewentualnej krytyki
![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo file_get_contents("ftp://login:hasło@ścieżka/katalog/$plik");
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, w takim razie zerknij na readfile" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Nie wiem jak chcesz użyć do tego curl'a, ale brzmi to trochę nazbyt zaawansowanie w stosunku do problemu - al trudno sie wypowiedzieć bez kodu
![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
|
|
--Raptor1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Macie racje chyba wystarczy
dzięki wielkie za podpowiedzi wieczorkiem potestuje. |
|
|
--Raptor1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrobiłem coś takiego Działa ale nie do końca i nie wiem czemu.
W jednym pliku
W drugim pliku
i teraz tak plik mi się pobiera z ftp zapisuje w katalogu temp pod nazwą test.wav wyskakuje okienko do zapisu pliku zapisuje ale jakby nie pobierał strumienia danych z pliku. Zapisuje mi się jako plik test.wav ale zawsze ma 20 B czyli pokrótce jest pusty ![]() Może wiecie co może być przyczyną ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Tjah, ale w drugim pliku nic nie wysyłasz przecierz? readfile? No i pozatym, poczytaj o header i nagłówku Location. Strasznie koszmarkowo to wygląda...
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
|
|
--Raptor1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nom wiem że najlepszego kodu to ja nie pisze
![]() ![]() |
|
|
--Raptor1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wreszcie się udało poczytałem obaczyłem przykłady i już wiem co trzeba było zrobić poniżej kod:
Dzięki za podpowiedzi pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Możesz to jeszcze uprościć:
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zasadnicze pytanie, to czy mozesz utworzyc konto FTP bez prawa do usuwania plikow..
Bo jesli tak to nie ma sensu Dublowac sobie transferu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:23 |