![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić stronę by osoby które wchodzą na moją stronę
mogli dodawać do niej krótkie treści np. jakieś ogłoszenie nie muszą oni mieć konta. I mam takie pytanie w czym najlepiej zrobić taką stronę. CMS ? Czy są może jakieś szablony by móc zrobić "dodawajkę" gdzie można by wpisać tekst a on zostanie umieszczony na stronie ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy napisać najprostrzy skrypt w PHP który dodaje dane do pliku a na stronie je odczytuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
....albo przerób jakiś gotowy skrypt księgi gości i stronka gotowa
![]() -------------------- "Bramy skarbnicy mądrości i wiedzy są zawsze otwarte"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłby mi ktoś przerobić ?
![]() bardzo proszę |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja, ja, jaaaaa, jaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..
to pytanie retoryczne chyba, co? ;d |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 4 Dołączył: 10.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy są może jakieś szablony by móc zrobić "dodawajkę" Szablony HTML - robisz z nimi co chcesz ^^. A skrypt (piszę na szybko, nie pisać że zły bo daje czysty do edycji, żeby wkleił odpowiednie rzeczy w odpowiendnie miejsca w szablonie): Kod <?php
if(!isset($_POST['tresc']) and !isset($_POST['autor'])) { if(file_exists('dane.php')) { include('dane.php'); } else { $news_ile=0; } $news_akt=$news_ile; while($news_akt>1) { $news_akt--; if(file_exists($news_akt.'.php')) { include($news_akt.'.php'); } } echo '<br><br><hr><center><form action="index.php" method="POST"> Nick: <input type="text" name="autor"><br> <textarea name="tresc" rows="17" cols="18"></textarea><br> <input type="submit" value="Wyslij"></center>'; } else { Header("Location: index.php"); if(file_exists('dane.php')) { include('dane.php'); } else { $news_ile=0; } $news_ile++; $data=date("Y-m-d"); $fp = fopen($news_ile.'.php', "w"); fwrite($fp, '<center><i>Autor: '.$_POST['autor'].' / Data: '.$data.'</i><br>'.$_POST['tresc'].'<hr></center>'); fclose($fp); $fp = fopen('dane.php', "w"); fwrite($fp, '<?php $news_ile='.$news_ile.'; ?>'); fclose($fp); } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:00 |