![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pytanie/zlecenie. Jesteście dobrzy z PHP to napewno poradzicie sobie z tym prostym skryptem ( hehe ale nie dla mnie ;p ).
Mam taki skrypt: Formularz: i plik wyslij.php
Chciałbym, aby ktoś kto dodaje opinię na temat danego sprzetu, zamiast recznie wpisywac Komputery, albo Telefony Komorkowe tylko byla taka lista, że ktos wybiera np Komputery potem wyswietlaja mu sie typy komputerow, jak wybierze typ to wtedy zaznacza pozycje np notebook i moze pod spodem wpisac swoja opinie na temat zaznaczonej pozycji. To wszystko pozycja koncowa wyswietla MI adminowi sie w pliku astrominikleopotoczerekiwiczanki.txt i opinia tej pozycji. Czekam na odpowiedzi i mam nadzieje ze jakiej beda... Ten post edytował bialko0019 20.12.2008, 12:51:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na dobry początek ujmij kod php i html w odpowiednie znaczniki BBcode co znacznie poprawi ich czytelność. może wtedy ktoś przeczyta kod twojego skryptu i coś doradzi. w przeciwnym razie, pewnie ktoś będzie musiał zamknąć ten temat za naruszenie regulaminu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, jakoś nie pomyślałem... A co do tematu: Chodzi mi po prostu o prosty skrypt php, w ktorym bedzie mozna zaznaczyc pozycje, potem do kazdej wyswieli nastepna (podkategoria) az do koncowej i zaznaczy sie i kolo tego pola do wpisania swoich danych i pole text area na swoja opinie i zeby to sie zapisywało do zwykłego pliku TXT, bez potrzeby bazy danych bo jeszczze nie znam tego jezyka ;p Prosze o odpowiedzi !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak bez bazy to na JS.
robisz diva z id=kategoria. Nastepnie robisz <select onchange="zmiana(this.value)">. w <script type="text/javascript>" robisz funkcje zmiana ktora warunkiem bedzie robila innerHTML = '<select><option>kompy</option></select>'; Dziala to tak: Pierwszy select podaje do skryptu zmiana() numer wybranej pozycji. Funkcja warunkowa sprawdzi jaka pozycja zostala wybrana i utworzy odpowiednia zawartosc diva z identyfikatorem kategoria. 5 min roboty ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzę poprawę ... ale to nadal nie są właściwe znaczniki BBcode ... podpowiem: kod HTML to znacznik [html], a kod PHP do znacznik... [php], odkrywcze, prawda?! popraw, a sam się przekonasz, dlaczego to jest ważne...
|
|
|
![]()
|
|
Juz załapałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) juz jest wyedytowane ;p
Jezzcze nie jestem zaawansowany w programowaniu, i nie umiem za bardzo stworzyc takiej funkcji (oczywsicie czytam kursy, ale jak wiadomo to wymaga czasu). I zrobilem tylko cos takiego - heh nawet nie wiem o co chodzi za bardzo ;p Witam. Niestety nikt mi nie pomógł na forum.... oczywiście zostały mi podsuniete poważne propozycje jak co zrobić, ale nie jestem zaawansowany w programowaniu i nie umiałem zrobic. ALE znalazłem skrypt, wyedytowałem go od deski do deski i już wszystko chodzi tak jak powinno - jak sie wybierze kateorie, potem podkategorie, to wysyla sie na serwer na zwykly plik tekstowy wybrana kategoria i odpowiednia do kategorii podkategoria. Temat do zamkniecia. Karol... Ten post edytował bialko0019 20.12.2008, 12:52:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 10:29 |