![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-the401- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
zajmuję się stworzeniem rozkładu jazdy autobusów. Na początku mam formularz w którym należy wybrać nazwę przystanku, a następnie godzinę przyjazdu autobusu dla tego przystanku. Po zebraniu tych informacji następuje przejście do pliku php, a w nim zapisanie tak zebranych danych do tablicy. Operacja powtarza się (przechodzienie między formualrzem w html a plikiem php) do czasu zakończenia edycji przez użytkownika. Chciałbym następnie, aby zebrane w tabeli przystanki zostały wyświetlone w odwrotnej kolejności, a obok każdego z nich znajdowało się pole, w którym można wprowadzić godzinę powrotu każdego autobusu. Czy coś takiego jest w ogóle możliwe? Być może szukałem w sieci złego zapytania, ale nic nie mogę znaleźć na ten temat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takiego czegoś jak pętle dla html/xml nie ma i raczej nie prędko będzie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a to o czym piszesz raczej jest możliwe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 3 Dołączył: 30.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając że masz tabele z przystankami i tabele z trasami, i każda trasa wyznacza czas przejazdu przez każdy przystanek, możesz stworzyć widok zwracający przystanki i czasy. Stosując ORDER BY czas DESC/ASC uzyskasz przystanki względem czasu w obu kolejnościach. Tyle można stwierdzić z Twoich skąpych informacji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:48 |