![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! Jako, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym powitać was wszystkich
![]() Ale do tematu. Postaram się jak najlepiej opisać mój problem. Mam stronę index.php z menu które metodą GET przekazuje zmienne do załadowania podstrony i wszystko działa do momentu kiedy na załadowanej podstronie chcę wykonać jakieś działanie. W tym przypadku moją podstroną jest prosty formularz przekazujący dane do bazy MySQL'a. Problem jest taki - co zrobić aby po wciśnięciu "wyślij" (na podstronie) ponownie załadowała się ta strona z odpowiedzą z bazy, że dane zostały załadowane lub nie. Być może moje podejście to efektu jaki chcę osiągnąć jest zły, dlatego proszę was o podpowiedzi. A żeby było jaśniej wklejam najważniejsze części kodu (miejsca mało znaczące wyciąłem - ) EDIT: Niestety podczas edycji wątku z niewyjaśnionych mi przyczyn kod uległ (tak się "rozjechał" że nie nadawał się do niczego.<div class=\"menu\"><a href=\"index.php?pokaz=odbiorcy\"><div id=\"content-box-in-left\"><h3 class=\"line\"><div class=\"prezentacja\"><div class=\"form\"><div class=\"cleaner\"> Z góry dziękuję za wszystkie uwagi i podpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich. </div class=\"cleaner\"></div class=\"form\"></div class=\"prezentacja\"></h3 class=\"line\"></div id=\"content-box-in-left\"></a href=\"index.php?pokaz=odbiorcy\"></div class=\"menu\"> </div class=\"cleaner\"></div class=\"form\"></div class=\"prezentacja\"></h3 class=\"line\"></div id=\"content-box-in-left\"></a href=\"index.php?pokaz=odbiorcy\"></div class=\"menu\"> Ten post edytował Zergling 24.06.2008, 01:15:23 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim sprecyzuj z czym dokładnie masz problem.
Podejrzewam że to przekierowanie nie chce działać ![]() Masz 3 możliwości ![]() - umieścić skrypt przetwarzający formularz w oddzielnym pliku (omijając przy tym index.php - po błędzie lub powodzeniu wracasz na odpowiednio przygotowaną stronę dołączaną przez index.php z wynikiem) - zamiast przekierowania przez header() zadeklarować sobie taką funkcję:
I zastąpić header odniesieniem do niej. - [zaawansowane] Wymyślić metodę, w której dołączany plik może decydować, czy plik index.php ma wysłać cokolwiek przed jego wykonaniem. Można to zrobić na różne sposoby, ale chyba nie ma sensu się tutaj rozpisywać ![]() Ten post edytował l0ud 20.06.2008, 16:13:27 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poradziłam sobie w końcu.
Pomogło przerobienie 4 linijki odbiorcy_dodaj.php na następującą
Dzięki 10ud za podpowiedzi ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:07 |