![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mógłby mi ktoś podać prosty skrypt rejestracji ? Googlowałem dużo i tam sa bardzo skomplikowane. Znalazłem coś takiego http://www.eioba.pl/a85841/rejestracja_i_logowania_php_mysql ale nie działa. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, skryptów jest tyle co programistów a napisanie rejestracji/logowania (prostej) to 10 minut roboty.
Prosta rejestracja: dwa inputy, walidacja, zapis do bazy. Proste logowanie : dwa inputy, sprawdzenia w bazie czy jest ktoś o podanym loginie i haśle i przekierowanie na index.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, ale chciałbym sobie ułatwić pracę (jestem przedszkolakiem jeśli chodzi o php
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja ci ją utrudnie i Ci gotowca nie napisze, zapewne jak wielu innych użytkowników.
Jak byś cokolwiek spróbował napisać, przedstawił to nam i napisał że masz problem to może.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisany z palca:
Kod <? if(!isset($_POST['test'])) echo' <form action="" method="POST" name=""> <Br> Login: <input type="text" name="login" value=""><br> Hasło: <input type="text" name="haslo" value=""> <input type="hidden" name="test" value=""> <input type="submit" value="Zarejestruj"> </form>'; else { if(!empty($_POST['login']) && !empty($_POST['haslo'])) { $l = $_POST['login']; $h = $_POST['haslo']; $wykonaj = mysql_query("INSERT INTO `twoja baza` (`login`, `haslo`) VALUES ('$l', '$h')"); if($wykonaj==true) echo 'Zarejestrowano.'; } else ech 'Uzupelnij dane'; } ?> Taka bardzo uboga rejestracja.. A ja napiszę ![]() -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
@UP - Oczywiście, że przerobie, bardzo Ci dziękuję za skrypt.
Ten post edytował Watt 17.04.2009, 13:51:00 |
|
|
![]()
|
|
Witam mam problem z zapytaniem do mysql.
Kod id int(11) NOT NULL auto_increment, login varchar(50) NOT NULL, haslo varchar (40) NOT NULL, PRIMARY KEY (id) zwrócił mi Kod MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'id int(11) NOT NULL auto_increment, login varchar(50) NOT NULL, ' w linii 1 Czy mógłby mi ktoś napisać dlaczego nie działa? Pozdrawiam! Ten post edytował Watt 17.04.2009, 13:52:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Musiałeś śmiecić nowym tematem? Mogłeś kontynuować to w twoim http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...mp;#entry597796 a wcześniej tam otym wspomniałes tylko teraz usunales tresc posta.
Nie działa bo zapytanie jest całkowicie błędne i jest czescia zapytani tworzacego nowa tabele. A ponieważ jest to czesc to musisz znalezc jego reszte a my ci jej nie znajdziemy bo nie wiemy gdzie szukac. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Okej.
Jeśli można to proszę moderatora o połączenie tych tematów. Tak, usunąłem bo to był trochę inny problem - innego typu. Pozdrawiam. Ten post edytował Watt 17.04.2009, 14:05:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wyślij nam potem po przeróbkach
![]() -------------------- Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:40 |