![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zaczynam dopiero nauke php, mysql. Za zadanie postawiłem sobie stworzenie prostej bazy, formularzy zapisujących do bazy i odczyt. Niestety zatrzymałem się w jednym miejscu. Mam baze (tabele z której pobieram dane):
Następnie Selecta który pobiera dane username2.php Kod <?php // podłączamy plik connection.php require "connect.php"; // wywołujemy funkcję connection() connection(); // wybór do pola listy z bazy danych $query="SELECT id_prac,im_naz FROM pracownicy"; $result = mysql_query ($query); echo "<select name=Nazwisko value=''>Imie i Nazwisko</option>"; // printing the list box select command while($nt=mysql_fetch_array($result)){//Array or records stored in $nt echo "<option value=$nt[im_naz]>$nt[im_naz]</option>"; /* Option values are added by looping through the array */ } echo "</select>"; ?> efektem tego jest wyświetlenie pola wyboru z Imionami i Nazwiskami, o to dokładnie mi chodzi. Chciałbym teraz to pole wstawić do strony html, (skrypt pobierający dane ma być w pliku username2.php) Plik html wygląda tak:
w pliku tym jest już kilka formularzy które przekazują dane do dane.php. Rezultat tego pliku username2.php chciałbym żeby został wstawiony to innej tabeli - dokładnie do kolumny id_prac(ma być wstawione tylko id pracownika a nie imię i nazwisko:
Niestety nie mogę sobie z tym poradzić, przeszukałem forum, google i nic, być może źle szukam. Ten post edytował marcinmarg 25.11.2008, 17:03:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:11 |