![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem jak to zrobić:
Chcę, aby pola po zmianie aktualizowały tabelę w bazie danych: Kolumny w tabeli uzytkownicy: > id > nazwisko > login > haslo > md5 > punkty > typ Opis problemu: Chciałbym, aby najpierw skrypt pobierał wszystkie rekordy z tabeli. Później wyświetlał tabelę: > nazwisko > punkty (ale żeby byo to pole o atrybucie value="$row['punkty']" Kod PHP:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. co chcesz aktualizować? Nie masz żadnego zapytania UPDATE do bazy. Chodzi o to, że wyświetla wszystkie rekordy, edytujesz sobie i jednym przyciskiem Edytuj zatwierdzasz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 43 Dołączył: 9.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stosujesz eval() tam, gdzie to jest zupełnie niepotrzebne, druga sprawa, to nazwy pól, masz tam sam identyfikator, musisz dodać napis 'punkty', czyli
W pętli while zamiast tych 4 wierszy wstaw:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie ... znasz w ogóle przeznaczenie funkcji eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual? Bo mi się wydaje, że nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:33 |