![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Na swojej stronie domowej mam swoją księgę gości. Problem w tym, że wczytywany plik ma złe kodowanie, chyba. Na podstronie z księgą mam ustawione kodowanie iso-8859-2. Wtedy strona wyświetla się z polskimi literami, ale pliki księgi gości nie. Kiedy ustawie kodowanie windows-1250, pliki księgi dobrze się wyświetlają, ale strona nie... Daję link - http://wooolf.yoyo.pl/ksiega.html Co mam robić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienić kodowanie na poprawne - czyli to które masz na stronie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to właśnie jest teraz ustawione poprawne kodowanie, a "ś" się nie wyświetla...
EDIT: Rozwiązałem problem sam, temat do zamknięcia. Ten post edytował Woolf 28.08.2009, 17:57:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
EDIT: Rozwiązałem problem sam, temat do zamknięcia. Jak chcesz ale powiem ci, że twoje rozwiązanie sprawiło, że skrypt jest bardzo podatny na włamania, ma poważną lukę w bezpieczeństwie. Dzięki niej przy odrobinie samozaparcia można bez większego problemu wykonywać polecenia systemowe - chyba nie muszę mówić czym to grozi. Miałem podobny problem do twojego, również sam go rozwiązałem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:22 |