![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam następujące pytanie: Posiadam kilka sklepów internetowych, zrobionych specjalnie dla mojej firmy. Szukam takiego rozwiązania, które pozwoli mi zidentyfikować osoby, które weszły na sklep X, Y czy Z. Tzn. Chciałbym aby osoby, które weszły wcześniej na sklep X, po wejściu do sklepu Y miały określoną treść. I odwrotnie. Tzn. żeby po wejściu na jeden z trzech sklepów, system rozpoznawał klienta nie jako nowego, ale jako już tutaj będącego. Chodzi o cos typu: wchodzę na X, po czym zapisuje mi w coockisie, ze byłem także na Y czy na Z. Chciałbym w tym cookisie podać kilka innych informacji - jednak na tej samej zasadzie jak opisałem. (np.. Chodziłem po X po kategorii A1, wiec na sklepie Y pokaże mi kategorie pokrewną) Z góry bardzo dziękuję za czas poświecony na odpowiedz. Wszystkiego dobrego! Andrzej www.gloria24.pl www.prodoks.pl www.dobragaleria.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można byłoby to zrobić spokojnie w $_SESSION, pod warunkiem, że te trzy sklepy są na tym samym serwerze - innego sposobu raczej nie widzę.
Gdyby się uprzeć można by też to zrobić na IP. Zapisywać IP osób które odwiedziły stronę w danym dniu i sprawdzać we wszystkich 3 bazach (każdego sklepu) czy tam też istnieje takie IP z tego samego dnia. Ten post edytował Skie 31.03.2009, 15:57:14 -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:31 |