![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Chciałbym na stronie zrobić dynamiczne tworzenie input, tak że można ich stworzyć nawet i 100 i zawsze wyglądają tak samo. Mam taki kod:
I chciałbym aby po naciśnięciu przycisku np.: "Dodaj" powielało się ten cały kod, tylko wiadomo później trzeba zrobić odpowiednie name="" tak aby rozpoznać je po stronie PHP.. Dodatkowo chciałbym zrobić tak aby po wyborze Klienta z pierwszej listy (select) dynamicznie się wyświetlała lista z Samochodami (drugi select) dla danego klienta, nie wiem zbytnio jak to zrobić. W sumie poradziłbym sobie z tworzeniem tych samych gołych inputów, ale nie wiem jak później dodać ten kod PHP, Divy itd.., dlatego liczę na waszą pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takich przykładów na tym forum w ciagu ostatniego miesiaca bylo podane kilka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Użyj opcji szukaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chciałbym na stronie zrobić dynamiczne tworzenie input, tak że można ich stworzyć nawet i 100 i zawsze wyglądają tak samo.
Cytat I chciałbym aby po naciśnięciu przycisku np.: "Dodaj" powielało się ten cały kod, tylko wiadomo później trzeba zrobić odpowiednie name="" tak aby rozpoznać je po stronie PHP.. Zeby uzyskac taki efekt musisz stworzyc w JS`ie strukture ktora Cie interesuje wraz z ajaxem aby pobrac dane do selectow. Cytat Dodatkowo chciałbym zrobić tak aby po wyborze Klienta z pierwszej listy (select) dynamicznie się wyświetlała lista z Samochodami (drugi select) dla danego klienta, nie wiem zbytnio jak to zrobić. Tutaj rowniez powiniennes uzyc ajaxa i eventu on change. Napisz jakis kod to bedzie sie myslec dalej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem coś takiego:
No i mam problem z powieleniem kodu PHP (tych 2 kolumn ostatnich):
No i zbytnio nie wiem jak zrobić te połączone dwie listy rozwijane.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz to zrobic na dwa sposoby uzywajac np funkcji ajax lub load. Tak wiec:
plik option.php
Mozesz tez uzyc funckji ajax:
option.php
|
|
|
![]()
|
|
Super, aż tak rozbudowanej odpowiedzi w sumie nie oczekiwałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , ale wszystko działa, lecz mam jeszcze jeden drobny problem..
Nie wiem dlaczego, ale nie przesyła mi danych z formularza w POST z tych dynamicznie utworzonych pół, cały kod wygląda tak:
No i wyświetlam sobie dane: I dostaje wynik, przy dodaniu 2 dodatkowych opcji.. Kod Array ( [kod] => Array ( [1] => 1 ) [nazwa] => Array ( [1] => ) [ilosc] => Array ( [1] => ) [wartosc] => Array ( [1] => ) [klient] => Array ( [1] => Wybierz klienta ) ) Ogólnie to wiem, że nie działa mi póki co ta opcja z wyborem klienta i później samochodu, głównie przez te name itd.., ale póki co chciałbym z tymi przesyłaniami sobie jakoś poradzić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Giluś 23.06.2015, 09:56:28 |
|
|
![]()
|
|
Dopisal bys ktory plik jest ktorym i gdzei robisz var_dumpa
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko jest w 1 pliku, printuje na samej górze strony..
Całość wygląda tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 10:56 |