![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi żeby te błędy echo albo die wyświetlały sie na stronie
bo ten skrypt nie daje mnie do rejestracja.php tylko zostaje na stronie html i wlasnie chodzi o to żeby na html wyświetlały się błędy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może jest zbyt wcześnie, ale ja w ogóle nie rozumiem o co Ci chodzi.
Strzelam, że masz 2 pliki jeden z formularzem, drugi rejestracja.php z kodem który albo dodaje użytkownika albo wywala bład i po tych akcjach chcesz przejść z powrotem do pliku z formularzem z odpowiednim komunikatem? gino |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da sie w plikach html umieszczac kodu php.
|
|
|
![]()
|
|
może jest zbyt wcześnie, ale ja w ogóle nie rozumiem o co Ci chodzi. Strzelam, że masz 2 pliki jeden z formularzem, drugi rejestracja.php z kodem który albo dodaje użytkownika albo wywala bład i po tych akcjach chcesz przejść z powrotem do pliku z formularzem z odpowiednim komunikatem? gino tak gino jeden jest formularzem z inputami a drugi to rejestracja.php i chce żeby z rejestracji.php wyswietlił się nawet głupi prompt w fromularzu że rejestracja została wykonana pomyślnie albo że login jest zajęty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyny sposób to dodanie jakiegoś parametru i przetworzenie go w js.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra może to trochę głupie ale już się miałem poddać i wsm skopiowałem cały kod html z formularza i wkleiłem do rejestracja.php i działa wsm tak jak chciałem bo nie moglem znaleźć rozwiązania w javascript
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak formularz jest w pliku html-a to js jak napisał viking, Ale co szkodzi zapisać plik z formularzem jako php? Wtedy możliwości są wiele większe: get, sesja, obsługa komunikatów dla konkretnych pól formularza itd.
gino |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żebyś na przyszłość wiedział: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...URLSearchParams
I usuń w końcu funkcję filtruj() której i tak nie używasz w kodzie a jest do niczego. |
|
|
![]()
|
|
a okej faktycznie miałem to zrobić i zapomniałem
jeszcze dopowiem że znalazłem rozwiązanie pasujące idealnie do moich oczekiwań a mianowicie $_SESSION[''] dzięki czemu mogę wyświetlić błąd o logowaniu użytkownika |
|
|
![]()
|
|
No patrz. A twierdziłeś od początku że pierwsza strona to czysty HTML.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 19:42 |