![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Includowanie w smartach wygląda tak {include file='/moduly_strony/oferta.html'}. Moja strona tego nieodczytuje. Muszę podać całą scieżkę.
Mam zdefiniowaną stałą {szablon}, lecz {include file='{szablon}/moduly_strony/oferta.html'} ma błędny zapoic. Ma ktoś pomysł jak to zrobić? Dzięki, daje +. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W smartach includujesz inne pliki szablonu, na ogół sa to pliki *.tpl, u Ciebie html i ok może być.
W głównym pliku szablonu czyli index.html(zapewne taki masz) includujesz inne pliki szablonu poprzez wspomniane {include file='file.tpl'} i w nim raczej nie podajesz ścieżki do tych plików, gdyż została ona zdefiniowana w ustawieniach smarty, i te pliki powinny być w 1 folderze (na ogół templates). U mnie np uklad jest taki: index.php ma zawarty smarty->display('index.tpl'); templates/index.tpl ma zawarty {include file="news.tpl"} i inne zmienne smarty templates/news.tpl mam w tym samym katalogu co główny i wszystko wyswietla. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, nie bardzo wiem co mam zrobić. Jeśli chodzi o index.html istnieje tam taki kod
Chcę zrobić coś takiego tylko nie wiem jak.
Ten post edytował RooFi07 31.08.2012, 20:54:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 12.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:17 |