![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod, który odpowiedzialny jest za wysyłanie emaili ze strony www.
Taraz mam pytania dotyczące tego kodu. Co powinienem wpisać aby wynik z błędami (jak widać w kodzie) wyświetlał się poniżej tego formularza na tej samej stronie co formularz. Niby to teraz działa bo plik z tym formularzem kontakt.php jest wywoływany w linii <form action="kontakt?mail=ok" method="POST" > ale jeżeli stronę z tym formularzem wykorzystuję w serwisie gdzie strona index.php zawiera kod:
to wynik z błędami że coś tam źle zostało wpisane w formularzu albo że email został wysłany wyświetlany jest na nowej stronie i nie wygląda to dobrze. Czy ktoś mi pomoże? Ten post edytował runner 14.12.2008, 20:06:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To po co dajesz action = inna strona? Wszystko robi się na tej samej stronie:
1. Sprawdzasz, czy formularz był wysyłany:
2. Sprawdzasz, czy formularz się wysłał (czy co to ma tam robić), jeśli tak, to ustawiasz kolejną zmienną:
3. Ggdy nie wysłano formularza lub są błędy, to ustawiasz kolejną zmienną, która zawiera formularz:
4. Zlepiasz wszystko do kupy: - i zmień podejście do pisania skryptów, masz operować na zmiennych, a nie echować wszystko na ekranie, wtedy zawsze za zmienną error czy komunikat możesz podstawić inny tekst. Używaj zmiennych, po to one są. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super Pilsener (piwo Ci jestem winny) lecz zapomniałem dodać w swoim e-mailu, że jeśli chodzi o php to jestem ciemniak albo przedszkolak więc to co mi napisałeś nie za bardzo wiem jak wykorzystać lub podmienić w swoim formularzu.
Nie wiem spróbuję... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 09:12 |