![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Dajmy na to, że mam 4 podstony w *.php (1,2,3,4). Każda ma wspólny <head>, #footer itd. Do tej chwili umieszczałem w oddzielnym pliku "head.php" znaczniki <head> i przy pomocy <?php include("head.php"); ?> wstawiałem w odpowiednie miejsce. Menu strony funkcjonuje w oparciu o $_GET (thx dla ludzi z tego forum). Dzisiaj proszę Ciebie elegancko sobie siedzę i robię robotę i zauważam, że mój sposób wklejania części wspólnych kodu jest niedoskonały, gdyż powoduje wstawienie <br /> (nie fizycznie, ale efekt jest taki sam). Strona stała się rozstrzelona (wyższa) o <br />'y. Czy ktoś ma może jakiś kurs tworzenia dynamicznych struktów/link/radę, jak sprawić, aby include'y odbywały się bez "dodatków"? Pozdrawiam, gaculla! -------------------- cennik stron internetowych warszawa, muzyczny serwis informacyjny
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Yyyy, ale powinno być ok; pokaż nieco kodu.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Przy utf-8 z bom tak się robi.
Zmień kodowanie pliku na utf-8 bez bom . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
THX Spawnm - to jest to i niech żyje Notepad++. Poczytam sobie o tym BOM'ie. Ciekawe jak to wpływa na "otoczenie"?
erix - standardowy kodzik na divach z includowanych php'em, uznałem, że kod jest zbędny. W końcu tu sami pro ![]() Wracając do dynamicznej wersji kodu, mam jeszcze jedno pytano odnośnie tych kursów/linków - to jak? Da radę coś polecić? W tej chwili tworzę pliki php - (index,o-firmie,produkty), ale niektórzy stosują inne rozwiązania. Np. w URL'u widać http://www.nazwa.pl/produkty. To mnie zastanawia. Chodzi mi o stworzenie dynamicznych strunktów SEO-firendly. BTW - dzięki ludzie, na tym forum się jeszcze nie zawiodłem (no może kilkoma trashami na początku, ale to normalne). -------------------- cennik stron internetowych warszawa, muzyczny serwis informacyjny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:07 |