![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2009 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zrobić własną stronę internetową jednak mam wątpliwości jak najlepiej to zrobić. Poniżej zmieszczę pytania na które w miarę możliwości oczekuję odpowiedzi.
Pozdrawiam, Julek12 Ten post edytował julek12 31.05.2009, 20:11:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zależy...
2. XHTML, ale nie przejmuj się zbytnio standardami, wystarczy, żeby zupy tagów nie było. 3. Podstrony ładowane statycznie, AJAX do mniejszych elementów - sondy itp. 4. Dla mnie lepsze jQuery, ale o tym już rozmawialiśmy ![]() 5. Zależy od złożoności serwisu. 6. Jak ci łatwiej... 7. Nie wiem, napisz własny ![]() 8. Lytebox, lepsze bajery ma. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2009 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dostanę jeszcze jakieś odpowiedzi?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
mi się wydaje przy podbijasz temat ?
* Strona na zwykłym HTML czy na systemie szablonów; na xhtml + css * Strona w AJAX'sie czy linki normalne oczywiście jeśli AJAX to dla osób bez AJAX'a strona będzie przystosowana; * Jeśli AJAX to wybrać MintAJAX, AdvAJAX czy jQuery; jquery * Skrypty PHP robić w formie klas czy zwykłych plików dołączanych przez include(); klasy / mvc * Skrypt na kontakt zwykłe funkcje PHP czy PHPMailer; jak ci wygodniej / jeśli tylko treść to może być tylko mail * Lytebox czy Lightbox 2; lightbox |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- System szablonów stosuje się w naprawdę rozbudowanych projektach, a strona internetowa się do takich raczej nie zalicza.
- Co do wysyłania Mial -i to zdecydowanie PHPMAILER - Ajax jeżeli tylko Ajax to zdecydowanie advAjax - OOP czy struktura zależy jak rozbudowany jest projekt - Stron nie ładować Ajax -em bo można wyłączyć JS w przeglądarce. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:51 |