![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 681 Pomógł: 28 Dołączył: 14.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam panowie, wpadłem na pomysł stworzenia generatora html, czyli mam jakiś tam szablon do którego chciałbym wstawić kilka wartości oraz zdjęcie.
Czyli jakiś tam formularz z 5 wartościami (imię, nazwisko, adres, wiek, tel) oraz zdjęcie. Po wciśnięciu generuj, chciałbym by dodało mi te wartości do tego html. Teraz pytanie do starych wyjadaczy, czy robić coś na zasadzie:
Czy może macie jakiś inny sposób? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam panowie, wpadłem na pomysł stworzenia generatora html, czyli mam jakiś tam szablon do którego chciałbym wstawić kilka wartości oraz zdjęcie. Czyli jakiś tam formularz z 5 wartościami (imię, nazwisko, adres, wiek, tel) oraz zdjęcie. Po wciśnięciu generuj, chciałbym by dodało mi te wartości do tego html. Teraz pytanie do starych wyjadaczy, czy robić coś na zasadzie:
Czy może macie jakiś inny sposób? Realizowałem (w sumie nadal) to w taki sam sposób. Nie jest to złe podejście. Mógłbyś to trochę upiększyć coś ala:
Chociaż mniemam, że podany wyżej kod był tylko przykładem. Można by się pokusić o "live generator" z wykorzystaniem - http://www.w3schools.com/tags/att_global_contenteditable.asp Według mnie wygląda to wtedy świetnie, bo widzimy od razu efekt tego co edytowaliśmy i jeżeli nam się spodoba to po prostu zapisujemy, chociaż wszystko zależy od tego co chcesz zrobić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 1 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja na przykład generator robię w sposób taki jak na laika przystało heh czyli tworzę:
formularz zwykły html: No i w pliku generator.php daję cały szablon i w miejscach w których chcę wstawić elementy z formularza robię:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj heredoc/nowdoc jak już
![]() Ten post edytował com 21.06.2015, 17:37:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:33 |