![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, piszę prosty skrypt i jak zwykle w takich momentach najwięcej problemów się piętrzy przed człowiekiem.
Otóż z adresu za pomocą zmiennej $_GET pobieram maila i tworzę z niego nowe cookie. Niestety w tym momencie gdzieś ulatnia mi się @ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie już tego próbowałem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Najpierw urlencode, więc wychodziło mi mail%40cos.pl Taki ciąg przekazywałem $_GET i zapisywałem jaki $_COOKIE bez urldecode, efekt? Brak małpy. Jeżeli zapisywałem do $_COOKIE poprzedzając to urldecode bez różnicy - małpy też brakowało. Zapisywanie do $_COOKIE (pomijam decode/encode)
Ma ktoś jakiś pomysł?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a próbowałeś zapisywać do cookie z urlencode i dopiero przy użyciu używać urldecode?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Rezultat Kod mail@mail.com.pl W ciastku nie trzymaj znaków specjalnych: =;,
mail%40mail.com.pl+W+ciastku+nie+trzymaj+znak%F3w+specjalnych%3A+%3D%3B%2C mail@mail.com.pl W ciastku nie trzymaj znaków specjalnych: =;, Ten post edytował rocktech.pl 21.06.2012, 14:27:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 14:44 |