![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Duninho- |
![]()
|
Goście ![]() |
Z góry chciałbym już podziękować tym co chociaż spróbują mi pomóc, problem wg. jest łatwy do rozwiązania dla kogoś kto się zna.
Korzystałem z tego oto tutaj zamieszczonego kursu http://webmade.org/kursy-online/kurs-php.php Plik head.php
index.php
W index.php
ten kod mojej produkcji, czyli już na start był skazany na błąd:), miał wyświetlać logo, chciałem by tak to działało bo nie chce wklejać kodu loga na każdą podstrone. Lecz nie wiedzieć czemu nie działa, funkcja reder)head() head.php nie zostaje wczytana. Dlategoż właśnie zwracam się o pomoc do Was. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po każdej instrukcji w kodzie php dodajemy średnik!
![]()
Ten post edytował l0ud 4.03.2008, 13:51:45 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2007 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Duninho to ja, nawet już zapomniałem, że mam na tym forum konto :).
Ze średnikiem też miałem kod ale myślałem, że to pomoże więc usunąłem, nadal nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widzę jakichś specjalnych błędów oprócz braku spacji po echo, powinno być np. echo "asd";
Jesteś pewny, że z serwerem wszystko w porządku i skrypty php działają? Nie wywala nic żadnego błędu? -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2007 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wejściu na strone head.php nie było błędów wyświetlonych, nic się nie wyświetliło.
Sprawdzę co po stronie serwera, może tam coś popsułem bo w końcu to dopiero 2 dzień na WebServ. Więc sprawdziłem ten programik, są ustawienia i rzeczywiście wszystko jest tam ok. Wrzuce pliki na np, yoyo.pl by sprawdzić czy tam będzie działać. Sprawdziłem i teraz w ogóle grafika się nie wyświetla. http://www.dzemguild.yoyo.pl/index.html Wszystkie pliki są dobrze wgrane na serwer więc nie wiem o co chodzi... Teraz już wyświetla ale zamiast np Background:url(gfx/grafika) Muszę pokierować linkowo czyli Background="www.dzemguild.yoyo.pl/gfx/grafika" co trochę zwiększa "zużycie" palców ![]() Ok już działa ta pierwsza wersja, logo też się wyświetla a więc pytanie do użytkowników webserv jako domowego serwera, czemu u mnie nie działało php? Ten post edytował Kaziu 4.03.2008, 14:42:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:45 |