![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem.... chce zrobić aby zawartość pola tekstowego określała zmienną...
Nie działa... ![]() ![]() Pole temacik ma określić zmienną $temat. I mam pare pytań... 1. Czy ten button i funkcja jest potrzebny by całość zadziałała... ? 2. Jak nie jest potrzebne to jak to ma wyglądać ![]() 3. czy global $temat; jest potrzebne?? (poza funkcją zmienna jest potrzebna do reszty strony) I prosiłbym bym o napisanie jak to ma wyglądać. Myśle że da się zrozumieć o co mi chodzi.... pozdr. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. jeśli dobrze zrozumiałem, to: NIE (w ogóle mylisz funkcje js z php)
2. a co Ty w ogóle chcesz zrobić ? 3. jw. $temat = $_POST['temacik']; tylko obejmij to jeszcze tagami formularza z podaną akcją i metodą post Poza tym tablica $_POST jest superglobalna, więc:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <form method="post"><input type="text" name="temacik"> <input type="submit" value="wyslij"></form>
<?php function tem() { $temat = $_POST['temacik']; echo $temat; } tem(); ?> -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może pokaże całość i o co mi chodzi
Ma to być forumlarz wysłany na email:
Wszystko gra, ale każdy wysłany formularz będzie miał TAKI SAM temat... chcę aby można go było to ustawić w formularzu. Temat określa zmienna $subject. Ma to być tak, że wpisuje się temat maila (w polu tekstowym) i wypełnia formularz... i dlatego kiełbasiłem z przyciskiem zatwierdzającym funkcje......... ale siedze nad tym 3h i nie działa......... ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przed tym:
Kod <input type="submit" value="wartość" /> dodaj: Kod Temat: <input type="text" name="temat"/> zamień to: Kod $subject = 'temat'; // Temat listu na to: Kod $subject = $_POST['temat']; I wsio:) Ten post edytował altruista2 17.02.2010, 19:53:13 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]()
|
|
altruista2
Dzięki Ci wielkie ![]() ![]() ![]() Wszystko działa. Dziękuje wszystkim ![]() ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:33 |