![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przechodzę sobie kurs PHP, i do tej pory wszystko rozumiałem i było OK, a tu nagle cos takiego:
Wiem że może zawracam głowę takimi prostymi rzeczami, ale niestety mam z tym problem. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś mógł mi to trochę wytłumaczyć -------------------- Lucyfer Home
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Dlatego ze ta zmienna jest globalna (ustawiana jest na poczatku jako globalna) i pewnie chodzi o to, aby wewnatrz jakis funkcji, byla takze widoczna.
Bo $people_fullname jest zwykla zmienna, ktorej nie odczytasz wewnatrz np. funkcji, a $actorname jest zmienna globalna ![]() Ten post edytował lepmajster 29.11.2010, 20:06:50 -------------------- Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jaki kurs przerabiasz ale rzuć go w cholerę - uczy Cię jedynie złych nawyków.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kliknij w global z 2 linijki Twojego kodu a zrozumiesz po co to sie robi. Tam masz najlepsze tlumaczenie..
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:57 |