![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z wysyłaniem wiadomości w formularzu kontaktowym, który umieszczony jest na hostingu home.pl Wiem, że we wrzesniu zaszły zmiany w kontroli wychodzacych wiadomości na serwerach home.pl i skrzynka pocztowa używana w formularzach ma także pochodzić z tego serwera. Czy ktos mógłby mi pomóc jak zmodyfikowac poniższy kod aby działał on na serwerze ? CODE <?php $toemail = 'test@twojmail.com'; $name = $_POST['name']; $email = $_POST['email']; $message = $_POST['message']; if(mail($toemail, 'Subject', $message, 'From: ' . $email)) { echo 'E-mail został wysłany.'; } else { echo 'Jest problem z wysłaniem Twojej wiadomości.'; } ?> Pozdrawiam i z góry dziekuję za jakąkolwiek pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa mail, skorzystaj z jakiejś gotowej klasy do obsługi smtp
-------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://pomoc.home.pl/faq/1067
z home.pl Cytat Adres e-mail nadawcy zawarty w nagłówku wiadomości musi istnieć w ramach konta, do którego nastąpiła autoryzacja. W przeciwnym wypadku wysyłka wiadomości nie zostanie zrealizowana. Dotyczy to programów pocztowych oraz skryptów, które obsługują wysyłkę wiadomości e-mail.
Ten post edytował SaMi 10.12.2014, 15:21:58 -------------------- Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywam mail na home.pl i dziala ok.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie,
trudziłem się jeszcze z ustawianiem maila pochodzącego z hostingu home.pl ale i tak nie działało. Cały formularz zmieniłem na wysyłanie przez SMTP ale mam jeden problem. Wszystko działa idealnie ale po wysłaniu wiadomości wyskakuje mi na stronie linijka z błędem: Could not access file: _tmp/ SMTP -> ERROR: SMTP server rejected quit command: 250 Ok Czy da się ją w jakiś sposób zamaskować, żeby się nie pojawiała? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal 127 linijkę w dowolnym pliku.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co masz przez to na myśli? Chodziło mi tu o wyłączenie pojawiania się błędów php. Nabija się z Ciebie ![]() Natomiast wracjaąc do tematu, to jest prawdopodobnie ustawienie w module SMTP, spróbuj wyłączać debugowanie. -------------------- Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$SendTo='example@tlen.pl';
$vistor_name='test'; $vistor_email_address='test@tlen.pl'; $header=$header."Reply-To: $visitor_name <$visitor_email_address>\n"; $text='test'; mail($SendTo, 'TEST', $tekst, $header) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:52 |