![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Helfer- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Wysyłam coś takiego w formularzu:
A za pomocą kodu poniżej odbieram i validuje, po czym UPDATUJE w SQL:
Do tej pory działało to dobrze na localhoscie. Wrzuciłem na mój zewnętrzny serwer i nie działa... Więc wywaliłem "małpę" i wyskoczył taki błąd: Próbowałem na kilka sposobów zmieniać moją funkcję CzyscArray, nawet bawiłem się z dodawaniem wewnątrz funkcji pętli foreach, ale nic nie przyniosło skutku. Mógłby mi ktoś pomóc skonstruować poprawnie funkcję łączenia i filtrowania z tablicy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-helfer- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Hmm, a jeśli przesyłam kilka tablic o różnej nazwie POSTEM za jednym zamachem, to jak je odbiorę i posegreguję? ;>
Twój sposób pomijając powyższy drobiazg również nie działa i też wywala ten sam błąd. Any idea? |
|
|
-....- |
![]()
|
Goście ![]() |
wyprintuj sobie $data i zobaczysz co zwraca... taki problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak Gość wyżej, sprawdź sobie co zwraca twoje $_POST['r'] to będziesz wiedział dlaczego implode tego nie łapie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
-Helfer- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Tak to wygląda. Na localhoście wywala ten błąd i jak widać działa, ale na zewnętrznym serwerze nie działa... Nie wiem jak to rozgryźć. |
|
|
-HELFER- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Dobra!
Doszedłem do tego, że błąd tkwi w wysyłaniu kilku tablic(checkbox'ów) o różnej nazwie naraz i gdy jedna tablica jest pusta(nie zaznaczona) to zwraca wynik 0 i dlatego wywala błąd z implode(); Ale dalej nie mogę się z nim uporać, pomyślałem, że skoro błąd tkwi w przesyłaniu zerowej wartości do funkcji to będę najpierw liczył czy dana wartość >0 za pomocą funkcji strlen(); ale to nie pomaga i wywala błąd przez który znowu jestem w tzw. czarnej dupie!
Czy istnieje funkcja liczenia znaków tablicy? albo jak poprawnie zaprojektować tą funkcję aby śmigała? ...kurde pomóżcie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzaj if !empty
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki wielkie Panowie!
Najwydajniejsze będzie !empty, szkoda, że nie mogę dać pkt. pomógł. Problem rozwiązany. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 16:21 |