![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od razu przejdę do rzeczy. Mam wykupiony serwer (z oczywistych przyczyn nie podaję jego nazwy). Admini jakiś czas temu wysłali info, że wkrótce przechodzą z php 4 na php5.3. Nie za bardzo wiedziałem o co chodzi, więc cierpliwie czekałem, co się "stanie". I "stało" się. Dziś odpalam stronę, a tu : [b]Deprecated: Function eregi() is deprecated in .... on line 1944. Zaglądam do pliku, a we wspomnianej linii: Próbowałem dać if(preg_match zamiast if)eregi (tak mi poradzono), lecz wyskakiwały inne błędy... Bardzo proszę - pomóżcie. Szukałem co prawda na naszym (i nie tylko) Forum, lecz trafiam na anglojęzyczne strony (z angielskiego nie jestem zbytnio "na ty" ![]() Jak mam zmienić tę linię? Bardzo proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if(strstr($news,'script')) header("Location: index.php"); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta sama analogia.
strstr -> ze zmienioną kolejnością argumentów i tutaj dodatkowe zaprzeczenie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Problem rozwiązany ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:51 |