![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien formularz php. Jest pewien problem. Po nie wypełnieniu wszystkich pól nie wyśle do mnie wiadomości. Wiem, że odpowiada za to funkcja else. Co powinienem zmienić aby mail poszedł nawet po nie wypełnieniu wszystkich pól i została pokazana informacja standardowa jak przy prawidłowym wysłaniu? Kod <?php if ($_POST['nick'] && $_POST['mail'] && $_POST['temat'] && $_POST['tresc']) { $to = "biuro@novelgroup.pl"; $subject = $_POST['temat'] . " - novelgroup.pl"; $message = "Treśc: " . $_POST['tresc']; $headers = "From:{$_POST['mail']} Imie: ".$_POST['nick']." Temat: ".$_POST['temat']." E-mail: ".$_POST['mail'].""; mail($to, $subject, $message, $headers); echo "Dziękujemy za wysłanie do nas wiadomości o treści: </br /><br />"; echo "<b>Imię i Nazwisko:</b> <strong>".$_POST['nick']."</strong></br>"; echo "Temat: <strong>".$_POST['temat']."</strong></br>"; echo "E-mail: <strong>".$_POST['mail']."</strong></br>"; echo "Treśc: <strong>".$_POST['tresc']."</strong></br></br>"; echo "Postaramy się o jak najszybszą odpowiedź <br /><br />"; } else { echo "Nie uzupelnileś wszystkich rubryk."; exit; } ?> Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz żeby wysłało bez wszystkich pól, to wystarczy w sumie sprawdzić czy został naciśnięty przycisk submit. I w skrypcie użyć funkcji isset.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:52 |