![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem, za bardzo na PHP sie nie znam, podjąłem się zrobienia strony dla koleżanki (w HTML) z tym że jedna podstrona była w PHP ponieważ kolezanka chciała FORMULARZ zgłoszeniowy. Było to jakies 1,5 lat temu, po trudach i próbach jakoś udało mi się to zrobić i wszystko działało. Teraz koleżanka znów mnie poprosiła bym tą stronęumieścił w sieci (bo tamta po jakims czasie stała się nieaktualna) No więc pewny swego wstawilęm wszystkie te same pliki co wtedy, ale neistety podstrona z FORMULARZEM juz mi nie działa .... Nie wiem dlaczego, może ktoś mi pomoże ... Wstawiam kod. Plik: praca.php Z góry dziękuję. Kod <p class="MsoNormal" style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"><b> <font face="Verdana">Formularz zgłoszeniowy</font></b></p> <p class="MsoNormal" style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"> </p> <p class="MsoNormal" style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"> <? if ($imie!="" and $nazwisko!="" and $wiek!="" and $adres!="" and $nip!="" and $nauka!="" and $zainteresowania!="" and $doswiadczenie!="" and $tel!="") { echo "Dziekuję za wiadomość"; $tresc = "Imie: ".$imie. $tresc = "\nNazwisko: ".$nazwisko. $tresc = "\nWiek: ".$wiek. $tresc = "\nAdres zamieszkania: ".$adres. $tresc = "\nNIP, Pesel: ".$nip. $tresc = "\nNauka: ".$nauka. $tresc = "\nKontakt telefoniczny: ".$tel. "\nZainteresowania: ".$zainteresowania. "\nDoświadczenie przy promocjach: ".$doswiadczenie; mail("krzysc.11@wp.pl","Wiadomosc od ".$imie,$tresc); } else { ?> <!-- formularz --> <form action="praca.php" method="post"> <p class="MsoNormal" style="margin-top: 0; margin-bottom: 0"> <table border="0" width="56%" id="table2"> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Imię:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"><input name=imie size="25"></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Nazwisko:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"><input name=nazwisko size="25"></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Wiek:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"><input name=wiek size="25"></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Adres zamieszkania:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"><input name=adres size="25"></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">NIP, Pesel:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"><input name=nip size="25"></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Nauka:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"><input name=nauka size="25"></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Kontakt telefoniczny:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"><input name=tel size="25"></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Zainteresowania:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"> <textarea name=zainteresowania rows="5" cols="19"></textarea></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"><b><font face="Verdana" size="2">Doświadczenie przy promocjach:</font></b></td> <td width="48%"><font face="Verdana"> <textarea name=doswiadczenie rows="5" cols="19"></textarea></font></td> </tr> <tr> <td width="49%"> </td> <td width="48%"> </td> </tr> <tr> <td colspan="2"> <p align="center"> <font face="Verdana"> <input type=submit name=submit value="Wyślij" style="font-weight: 700"><b><font size="2"> </font></b> <input type=reset name=reset value=Wyczyść style="font-weight: 700"></font></td> </tr> </table> </form> <? } ?> <p> </div> </td> </tr> </table> </div> </body> </html>
Powód edycji: dodałem tag i zmodyfikowałem temat (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę wstawić kod w odpowiedni bbcode.
i podać co dokładnie nie działa. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po naciśnięciu
WYŚLIJ strona hmm jakby "odświeża" się i to wszystko ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie DZIĘKI
![]() Jesteś wielki. PS. a tak swoją drogą to się coś przez te 1,5 roku zmieniło, że twedy bez tych magicznych linijek to działało ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To się już wcześniej kolego pozmieniało. Te "magiczne" linijki to też bez sensu. Używasz $_POST['pole_formularza'].
Pozdrawiam btw - przenoszę na Przedszkole -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pozmienialo sie tylko tyle, ze teraz domyslnie register_globals jest na off.....
zamiast przerabiac wiele zmiennych lepiej rzeczywiscie postawic extracta. nalezy przy tym pamietac o deklarowaniu zmiennych, przykladowo:
skrypt wyswietli oczywiscie: Kod test taki skrypt jest podatny na register_globals, wystarczy w pasku adresu wpisac: ?zmienna=Hacked___ a ten sam skrypt wyswietli: Kod Hacked___test mam nadzieje ze rozjasnilem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:57 |