![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz, który po wypełnieniu pól wysyła wiadomość zbierając dane z tych pól. Działa bez problemu. Kod poniżej:
Jednak pole temat oferuje do wyboru dwie możliwości i w związku z tym chciałbym, aby w zależności od wybranego tematu, wiadomość trafiała na odpowiedni adres. Zrobiłem więc tak ale niestety to już nie działa. Kod poniżej:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie działa czyli co się dzieje lub nie dzieje?
$_POST['temat']="biuro" to jest przypisanie a nie porównanie... $_POST['temat']=="biuro" To jest porównanie przenosze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem zgodnie z sugestią (moje przeoczenie). Niestety dalej nie działa. Efekt jest taki jakby skrypt się zawieszał w momencie kiedy dochodzi do tych warunków IF. Nic dalej się nie ładuje na stronie... a powinna stopka, tło, kolejne komórki tabeli.
|
|
|
![]()
|
|
Bo masz o jeden } za dużo.
Jakbyś odpalał php w trybie wyświetlania błędów to byś błędy zobaczył. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnia klamra mi tu nie pasuje. CO ona zamyka?
edit: za późno o.0 (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował buliq 3.08.2011, 11:45:12 |
|
|
![]()
|
|
Klamra... tak to ona jest sprawczynią całego zamieszania. Taki efekt metody kopiowania, doklejania kawałków kodu z różnych plików. Oczywiście problem rozwiązany. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj sobie na początku kodu:
Przynajmniej żaden błąd się przed tobą nie ukryje:) |
|
|
![]()
|
|
Akurat ten błąd co tu był to przy Twoim kodzie się ukryje, bo to był PARSE ERROR
Parse errory to trzeba w php.ini ustawiać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież E_ALL zawiera w sobie również E_PARSE, a to jedno i to samo, co parse error.
|
|
|
![]()
|
|
Jesteś pewien kapitanie oczywisty?
Tak, to jest to samo, ale..... ..ale przy PARSE ERROR kod: error_reporting(E_ALL | E_STRICT); nie wykona się, gdyż jest PARSE ERROR (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Dlatego mówie, ze to musi być ustawione w php.ini (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Cytat ..ale przy PARSE ERROR kod: error_reporting(E_ALL | E_STRICT); nie wykona się, gdyż jest PARSE ERROR No to tutaj mnie masz:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:40 |