![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Robię mamie stronę kwiaciarni. Umiem jedynie HTML a dziś zdałem sobie sprawę że programowanie stron bez PHP to lipa.
Chciałem zrobić formularz kontaktowy, jednak mam pewien problem. CODE <form action="wyslij.php" method="post"> Nick: <input type="text" name="nick" /><br /> E-mail: <input type="text" name="mail" /><br /> Tresc:<br /> <textarea name="tresc" cols="35" rows="8" /></textarea><br /> <input type="submit" value="Wyślij"> </form> Tak wpisałem w index.html Oraz stworzyłem nowy plik jak wyżej: wyslij.php I tam taki kod: CODE <? $mail="TU WPISZ SWOJ EMAIL NA KTORY MAJA PRZYCHODZIC WIADOMOSCI!!"; if($_POST['tresc'] && $_POST['mail'] && $_POST['nick']){ $tresc = 'Tresc: '.$_POST['tresc'].' \nWysłał: '.$_POST['nick'].' email: '.$_POST['mail']; if (mail($mail, "Tytul wiadomosci", $tresc)){ echo 'Mail został wysłany <a href="link">Powrót</a>'; }else{ echo 'Mail nie został wysłany <a href="link">Powrót</a>'; } }else{ echo'Proszę wypełnić wszystkie pola'; } ?> Myślałem że rozwiąże problem, ale po godzinie mi się nie udało. Nie mam sił. Jeśli tam kliknę wyślij to przekierowuje mnie na wyslij.php i cały biały kod php. Nie ma nic że wysłałeś wiadomość itp. Jestem młodszym "programistą", gdyż mam 13 lat ale szybko się uczę. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:01 |