![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Skroiłem taki skrypt z neta formularza kontaktowego. Wstawiłem swój email, jednak on dalej nie działa... nie wiem co jest w nim nie tak bo nie ja go napisałem... niby ma działać. Moze mam wylaczona opcje w PHP nie wiem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wstawiłem swój email, jednak on dalej nie działa... nie wiem co jest w nim nie tak bo nie ja go napisałem... Jeśli serwer stoi na Windows, to mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual tak po prostu nie zadziała. Wymagana jest dodatkowa konfiguracja. Przeszukaj forum. Było już kilka podobnych tematów. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a ja do wypowiedzi ~erix'a dorzucę że chodzi o SMTP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php.ini dodalem zeby wysylalo na moj adres email, potem probowalem z innymi skryptami lecz nie wysyla
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
pytanie za 100 punktów. Masz zainstalowany serwer SMTP? jeśli nie to nie wyślesz maila.
|
|
|
![]()
|
|
Tak mam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A podstawiłeś jego adres w php.ini (jeśli nie jest na localhoście)?
Dobrze by było, gdybyś opisał platformę, na jakiej stoi serwer i użyte oprogramowanie. |
|
|
![]()
|
|
php.ini
Kod [mail function]
; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 ; For Win32 only. ;sendmail_from = mateuszscirka@wp.pl ; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i"). ;sendmail_path = "C:\xampp\sendmail\sendmail.exe -t" ; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters ; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of ; the 5th parameter to mail(), even in safe mode. ;mail.force_extra_parameters = |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:15 |