![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Znalazłem pewien skrypt do wysyłania e-mail ze strony. Zamieściłem go na stronie skrypt działa, ale jak nie wypełni się jakiegoś pola kliknie wyślij to pojawia się:
Wypełnij wszystkie pola formularza! Kliknij TUTAJ aby wrócić do formularza Po kliknięciu w napis TUTAJ powraca do formularza ale wszystko trzeba od nowa wpisywać, dane kasują się. Co w kodzie trzeba dodać żeby nie kasowały się dane: Tutaj jest ten skrypt: CODE <?php // sprawdzamy, czy zmienna $submit jest pusta if (empty($_POST['submit'])) { // wyświetlamy formularz echo "<table border=\"0\"><form method=\"post\"> <tr> <td>Temat:</td> <td><input type=\"text\" name=\"temat\" style=\"width: 250px\"></td> </tr> <tr> <td>Twój Email:</td> <td><input type=\"text\" name=\"email\" style=\"width: 250px\"></td> </tr> <tr> <td>Wpisz tutaj swoje imię lub nick:</td> <td><input type=\"text\" name=\"imie\" style=\"width: 250px\"></td> </tr> <tr> <td>Wiadomość:</td> <td><textarea name=\"tresc\" style=\"width: 250px; height: 100px\"></textarea></td> </tr> <tr> <td> </td> <td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyślij\"> <input type=\"reset\" value=\"Od nowa\"></td></form> </tr> </table>"; } // sprawdzamy, czy zmienne przesłane z formularza nie są puste elseif (!empty($_POST['temat']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['imie']) && !empty($_POST['tresc'])) { // jeżeli powyższy warunek jest spełniony tworzona jest wiadomość // zmienna $message zawiera treść wiadomości $message = "Temat: $_POST[temat]\ne-mail: $_POST[email]\nWysłał: $_POST[imie]\nWiadomość: $_POST[tresc]"; // zmienna $header zawiera przede wszystkim adres zwrotny $header = "From: $_POST[imie] <$_POST[email]>"; // funkcja mail() za pomocą której wiadomość zostanie wysłana @mail("tutaj wpisujemy e-mail","Wiadomość ze strony","$message","$header") or die('Nie udało się wysłać wiadomości'); // wyświetlenie komunikatu w przypadku powodzenia echo "<div align=\"center\">Wiadomośc została wysłana. Dziękujemy.<br /> Kliknij <a href=\"?st=glowna\">TUTAJ</a> aby przejść do strony głównej<br /></div>"; } // lub w przypadku nie wypełnienia formularza do końca else echo "<span style=\"color: #FF0000; text-align: center;\"><center>Wypełnij wszystkie pola formularza!</span><br />Kliknij <a href=\"?st=kontakt\">TUTAJ</a> aby wrócić do formularza</center><br />"; ?> Oraz czy jest możliwość że po wysłaniu e-mail za kilka sekund sam będzie powracać do strony Ten post edytował michal13031986 5.07.2009, 19:04:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w inputach dodać:
-------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 15 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: Włocławek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast
Kod ?st=kontakt Kod <span id="post_1066472">javascript.history.back();</span> ? -------------------- www.swiths.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam prośbę wstaw to w kod skryptu i podaj gotowy skrypt
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mam prośbę wstaw to w kod skryptu i podaj gotowy skrypt Sam to zrób -------------------- |
|
|
![]()
|
|
gdzie dokładniej mam to wkleić: value="'.$_POST['input_name'].'"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 12.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W każdym inpucie np.:
tylko żeby to zadziałało musisz usunąć pierwszy warunek, czyli: if (empty($_POST['submit'])) { kod furmularza } - pozostawić sam kod formularza, bo inaczej po kliknięciu w odnośnik ?st=kontakt nie będzie to działać (brak przekazania danych metodą POST czy nawet GET) Ten post edytował lolek92 5.07.2009, 19:53:55 -------------------- Kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:17 |