![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę obsługę ftp dla klientów na serwerze. W panelu klienta wyświetlam juz zawartość zdalnego katalogu ftp ( zabezpieczony hasłem [ Każdy użytkownik posiada odrębne konto ] )
Wszystko działa poprawnie, ale! Aby pobrać plik, za każdym razem klient musiałby podawać swoje hasło, czy jest jakiś sposób aby przenieść do zadanie na php? Tym bardziej że hasło użytkownika w trakcie logowania przenoszę do sesji i także na podstawie loginu i hasła tworzone jest konto ftp... Przy okazji: wyświetlając pliki z katalogu chciałbym aby nie wyświetlały się pierwsze dwie pozycje w liście plików, by można było kożystać tylko z "/"
Ten post edytował nieznany 30.12.2009, 20:26:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby nie wyswietlaly sie 2 pierwsze pozycje uzyja warunku logicznego w petli while:
To zalatwia sprawe. Cytat by można było kożystać tylko z "/" Nie bardzo wiem co chciales przez to powiedziec. Aby poajwial sie slash a po kliknieciu w niego nastepowalo wyjscie o folder wyzej?
Ten post edytował sadistic_son 30.12.2009, 22:53:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, chyba już naprowadziłeś mnie na właściwy trop.
Chciałem aby użytkownicy nie mieli możliwości zmiany katalogu, by nawet nie wyświetlały się ".." i "." po wylistowaniu zawartości głównego folderu... zdaje się że musiałbym zrobić coś na ten deseń
pytanie co zrobić z nieszczęsnym "uzytkownik@mojserwer.pl" nadal szperam po googlach i nic nie moge znaleźć sensownego co by rozwiązało kwestie pobieranie plików. Wiem że ostatecznie mógłbym kopiować pliki z zdalnego zasobu ftp:// na katalog lokalny np ./klient/pliki/ ... ale to było by bezsensu ze względu na to żę rozmiary plików mogą być miedzy 1mb a nawet i 250 W ostateczności klient będzie musiał dwa razy podawać to samo hasło, przy logowaniu do serwisu i przy pobieraniu każdego pliku... ale nie wydaje mi się by to było dobre... Wyświetlanie zawartości bez wybranych .. . wykonałem tak.
Ten post edytował nieznany 31.12.2009, 00:49:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 03:37 |