![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poniżej mam prosty kod PHP z formularzem do wypelnienia. Co mi nie chodzi - otóż po wypelnieniu formularza i przeslaniu go, chce aby nie wyświetlała się na stornie już zmienna $BODY_2 -
całą funkcje jak ma zachowywać się formularz po jego wypełnieniu mam podane na jego końcu. . <?php require_once('Template.php'); echo $HEADER; /*pobieram ten header z pliku Template.php*/ echo $BODY_1; /*pobieram ten BODY_1 z pliku Template.php*/ echo $BODY_2; /*pobieram ten BODY_2 z pliku Template.php*/ /*Wstawiam poniżej formularz do wypełnienia, ( form action zostawiam pusty <form action=''>) aby przesyłał dane w obrębie tej strony tylko*/ echo <<<PL <div> <section id="content"> <form action='' method="post" name="FORM"> <fieldset><legend>FORMULARZ</legend> <label>LOGIN</label><input name="login" type="text"><br/> <label>PASS</label><input name="password" type="text"><br/> <input type="submit" value="WYSLIJ"> </fieldset> <input name="checker" type="hidden" value="1"> </form> </div> </section> PL; if(isset($_POST['checker'])) { unset($_POST['checker']); print_r($_POST); if (isset($BODY_2)) { unset($BODY_2); } } echo $FOOTER; /*pobieram ten FOOTER z pliku Template.php który początku kodu wczytałem*/ ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć kod w odpowiednie tagi na forum.
Ustaw action poprawnie. Cytat action="#"
Ten post edytował !*! 3.01.2014, 09:41:50 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otóż po wypelnieniu formularza i przeslaniu go, chce aby nie wyświetlała się na stornie już zmienna $BODY_2 Zwróć uwagę na sekwencję działań:
I jeśli usuwasz całkowicie zmienną $BODY_2 (unset($BODY_2);), to drukując ją, upewnij się, że w ogóle istnieje, żeby uniknąć ostrzeżeń typu notice. Czyli nie a
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc bostaf,
Faktycznie masz racje - po tym co napisałeś od razu zapaliła mi się czerowona lampka. Brakuje mi doświadczenia jeszcze i obycia z kodem. DZIEKI ZA POMOC ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Proszę wstawić kod w odpowiednie BB-Code.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:15 |