![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Nie wiem w jakim forum powinienem umieścić ten temat, więc umieszczam tutaj. Napisałem już całą aplikację, teraz należy ją przedstawić użytkownikowi. Wersja HTML już jest, teraz należy napisać wersję FLASH ![]() Aplikacja korzysta z abstrakcji MVC, więc oddzielić będzie w miarę łatwo dwie wersje widoku. I w sprawie tego mam parę pytań: 1. Jak najlepiej przekazać dane do flasha? Myślałem o XMLu, więc tutaj zachodzą kolejne pytania: 2. Czy dokumenty XML lepiej generować "na żywo", tzn nie zapisując ich w zewnętrznych plikach, tylko generować podczas otwierania aplikacji i odbierać we flashu, czy napisać dla każdej podstrony plik .xml ? Dla HTML'a korzystałem z OPT, czy dla XML'a też będzie dobry? Tzn czy instrukcje typu {if 2 > 3}<item>Item 1{else}<item>Item 2{/if}</item> zadziałają? 3. I wreszcie, ma może ktoś doświadczenie w komunikacji PHP--FLASH, i mógłby doradzić jak najsprawniej to zrobić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:08 |