![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przeparaszam za kolejny temat tego typu, ale po poprawkach korzystających z poprzednich tematów nic nie osiągnąłem... :/ Prubuję od kilku dni napisać skrypt edytujący rekordy pobierane z bazy. Wszystko jest dobrze, zmieniam wartosci w formularzu, wciskam button, pojawia się komunikat, że uaktualniono. Jednak nadal wartości są takie same jak przed edycją. Czy mógłby ktoś z Was napisać co mam poprawić, aby skrypt zaczął działać poprawnie?
Powód edycji: Dodałem bbCode / ociu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
formularzem nie przesyłasz $_GET['id']
zmień
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
formularzem nie przesyłasz $_GET['id'] zmień
Niestety nie działa. ![]() Proszę o dalsze porady. BTW. Do strony edytującej nie dochodzi się bezpośrednio. Pomyślałem o instrukcji switch ![]() Ten post edytował CodeRiPPer 4.08.2009, 20:40:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastosuj w zapytaniu cudzyslowy i apostroft bo z tego co tam zauwazylem to masz 2 sredniki... ;p i ci sie w ogole wszystko pogmatwalo.
-------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
Pomogłem? Kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 3 Dołączył: 17.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj po mysql_query($query)
or die(mysql_error()) zobaczysz błąd jeżeli taki sie pojawia na poziomie zapytania sql i rzeczywiscie pokasuj te ; |
|
|
![]() ![]()
|
|
znowu problemy z internetem :/ przez kilka dni nie mialem dostepu do neta...
Dzięki Quider, nie pomyślałem o dodaniu apostrofów... Nie wiem dlaczego miałbym usuwać ; ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 3 Dołączył: 17.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tak, są 2.
Gdy usuwam ; to PHP Designer 2008 (w nim piszę) wywala error oraz skrypt nie chce uruchomić się poprawnie w jakiejkolwiek przeglądarce... więc nie widze powodu do zmian Ten post edytował CodeRiPPer 10.08.2009, 11:21:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 5 Dołączył: 13.07.2008 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest dobrze z tymi średnikami. Jeden kończy linię w PHP drugi kończy zapytanie w SQL (jest ujęty w podwójny apostrof).
-------------------- Więcej: blog.juszczak.org
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:36 |