![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Jakiego edytora PHP pod windows uzyć najlepiej, ale żeby miał opcje debugowania?
Chodzi o to żeby w łatwy sposób można było debagować projekty już istniejące na zend framework wordpress itp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym dorzucił do pytania: jakie dobre edytory umożliwoają pracę online?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takich tematów już było sporo. Z debugowaniem to najlepiej Eclipse albo Netbeans. Ja używam Netbeans, bo Eclipse troszkę mi 'nie podchodził'. Oczywiście trzeba go skonfigurować z xdebugiem (zresztą eclipsa pewnie też).
@Adi32, w tym konkretnym przypadku lepszy jest chyba Eclipse, ponieważ można się nim połaczyć z serwerem przez ssh i tak pracować sobie na plikach. W Netbeans możesz pracować na plikach dostępnych na serwerze przez FTP(SFTP). Ale niestety musisz mieć kopie projektu u siebie, i wtedy ustawiasz sobie kiedy zmiany Twojej kopii są przesyłne na ftp. Chociaż może są już jakieś pluginy do typowej edycji online, ale nie orientuję się w tym temacie. Ten post edytował kaem 12.01.2012, 18:44:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie jest cały wątek na ten temat, wystarczyło poszukać. A tak na szybko to ze zintegrowanych środowisk programistycznych Eclipse / NetBeans + Xdebug ew. Zend debugger
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Jeden temat wystarczy, zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:56 |